Založ si blog

Večná rozprávka pre inteligentné bytosti!

 

Jedna spisovateľka definuje rozprávky ako príbehy, ktoré majú v živote detí (ale aj dospelých v prípade vedecko populárnych žánroch ap.) výnimočné a nezastupiteľné miesto. Umožňujú im vstup do nových svetov, vyvolávajú v nich pocity pohody, alebo varovania v prípade zla, ktoré posilňujú dôveru a istotu! Slovenský slovník čiastočne definuje rozprávku ako vymyslený príbeh, obyč. zo života neskutočných bytostí, plný neuveriteľných príhod…o niečom mimoriadne krásnom, príjemnom ap…Okrem týchto definícií ľudia sa môžu dívať na rozprávky zo svojho osobného názoru.

Ako môžu pomôcť rozprávky a príbehy deťom a dospelým pri poznávaní skutočného sveta a vzdelávať ich v tom naklepšom spôsobe života? Zoberme si tú Najväčšiu a Najznámejšiu rozprávku (v mysliach neveriacich) v ľudskej spoločnosti a pozrime sa bližšie na jej večné príklady v živote Božich inteligentných bytostí, tak nebeských anjelov ako pozemských ľudí. Aj keď Adam bol stvorený pred 6 043 rokmi a na ukončenie tejto Naj Rozprávky chýba ešte 1 000 rokov, v porovnaní s večnosťou 7 000+ rokov jej trvania bude ako len neskutočný sen – Rozprávka na vzdelávanie inteligentných bytostí!

USA sa pripravujú na volebný chaos!

30.04.2024

Hlboký štát (DS) sa pripravuje na volebný chaos 2024, falošné palestínske protesty sa budú meniť, keď sa blížime k voľbám a už nastavuje naratív, že Čína bude zasahovať do prezidentských volieb. Presne podľa plánu presadzuje odstránenie prezidentskej imunity, ak sa tak stane, znamená to, že všetci ostatní prezidenti môžu byť obvinení. Bude D. Trump chránený? S [...]

USA rakovina sa mení a prognóza je vojna!

28.04.2024

USA minister zahraničných vecí Tony Blinken ukončil 26. apríla 2024 trojdňovú návštevu Číny pohrozením svojmu hostiteľskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi, že ak Čína nepreruší, svoju rozhodujúcu, ekonomickú spoluprácu s RF, v oblasti high-tech industrializácie uviedol, že obchodné a finančné sankcie voči Číne by sa mohli v krátkom čase prudko zvýšiť!

Chcú dávať smer svetu hore nohami!

27.04.2024

Americký Kongres odhlasoval peniaze, ktoré nemajú, aby natlačil vojenské zbrane do najnestabilnejších častí zemegule. Lenže na obranu „demokracie“ demokratickí, ale i republikánski zákonodarcovia tvrdo hovoria o rozdrvení pokojných demonštrantov, ktorí sú proti genocíde v Gaze, Ukrajine, Iránu!

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,301
Celková čítanosť: 3347424x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie