Založ si blog

Putin sa kladne vyjadruje k SCO!

Je to ale o nových vznikajúcich centrách moci založených na medzinárodnom práve! A práve preto prezident Ruska, Vladimir Putin na stretnutí hláv Štátnej rady Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO) poukázal na to, že SCO je teraz najväčšou organizáciou regionálnej spolupráce na svete! 

Viac ako polovica celej svetovej populácie žije v členských štátoch SCO, čo predstavuje približne až 25 percent globálneho HDP – a tieto štáty majú silný intelektuálny a technologický potenciál a značnú časť globálnych prírodných zdrojov, čo poukazuje na ich význam na celom svete!

Prečo Putin sleduje voľby v Bulharsku!

07.05.2024

Prečo? Bulharskí voliči pôjdu v nedeľu k volebným urnám už po piatykrát za 2 roky, no dúfajúc v zatiaľ neuchopiteľný výsledok prebiehajúceho súboja medzi Bojkom Borissovom, zo stredopravej strany GERB a Kirilom Petkovom, ale ktorý vedie stranu Pokračujeme v zmene, a aj protikorupčná koalícia Demokratického Bulharska (PP-DB). Obaja sú bývalí premiéri. Bulharsko, ale [...]

Zelensky na zozname zločincov vlády RF!

06.05.2024

Koncom týždňa došlo k ďalšiemu kľúčovému vývoju, ktorý naznačuje, že Rusko eskaluje v reakcii na stále viac zbraní a miliárdy dolárov, ktoré prúdia do Kyjeva zo Západu: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol práve pridaný na zoznam najhľadanejších zločincov ruskej vlády.

Vonkajšie zasahovanie do volieb v Kanade!

04.05.2024

Zahraničné zasahovanie do volieb v Kanade podkopalo dôveru verejnosti v demokratických voľbách! Aj keď Zahraničné zasahovanie nezmenilo výsledok kanadských federálnych volieb v rokoch 2019, a aj 2021, ale podkopalo práva kanadských voličov, pretože „pokazilo proces“ a narušilo dôveru verejnosti. To je záver komisárky Marie-Josée Hogue v jej priebežnej správe na Global [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,306
Celková čítanosť: 3362388x
Priemerná čítanosť článkov: 2575x

Autor blogu

Kategórie