Založ si blog

Vedecky presná v každom ohľade – I

V predchádzajúcom článku o vedeckej presnosti Knihy-kníh alebo Biblie sme si spomenuli, že napriek tomu, že Biblia nie je vedecká učebnica, predsa len keď sa dotýka vedeckých tém, je obdivuhodne presná a z vedeckého hľadiska spoľahlivá, ako by sa rozumne dalo očakávať od Knihy, ktorej Autorom je Stvoriteľ vesmíru a Zeme a všetkého života v nich.

V tomto článku sa budeme venovať vedeckej téme ohľadne genetiky, špecificky ľudskej genetiky a akým jednoduchým, ale predsa len vedecky presným opisom ľahko pochopiteľným aj menej vzdelaným ľuďom opisuje detaily, ktoré vedci a výskumníci boli schopní pochopiť len nedávno a to vďaka moderným prístrojom ako je mikroskop a tiež digitalizácia.

Biblický spisovateľ, izraelský kráľ Dávid, pod inšpiráciou povedal Bohu Stvoriteľovi tieto slová: ‘Tvoje oči videli i môj zárodok a v tvojej knihe boli zapísané všetky jeho časti’! Poeticky vyjadrená vedecká pravda o tom, že ľudské embryo sa vyvíja presne podľa špecifických inštrukcií, ktoré boli už predtým ‘zapísané v knihe’ alebo v akomsi definitívnom pláne.

Nie je obdivuhodné, že tieto jednoducho písané slová, ktoré sa tiež dajú pochopiť bez zvláštneho a hlbokého štúdia boli napísané pred viac ako 3 000 rokmi, zatiaľ čo až v polovici 19. storočia rakúsky botanik Gregor Mendel objavil základné princípy genetiky? Pretože až v roku 2003 vedci zmapovali celý ľudský genóm, obsahjúci všetky detailné informácie pre vývin ľudského tela!

Výskumníci a vedci prirovnali genetický kód k slovníku plného slov, tvorené z písmen unikátnej abecedy! Na základe inštrukcií, ktoré pozostávajú z týchto slov sa vyvíjajú jednotlivé časti ľudského tela, ako mozog, srdce, pľúca, končatiny a mnohé iné, a to v presne stanovenom poradí! Preto vedci nazvali ľudský genóm ako ‘knihu života’. Ako to Dávid dokázal opísať tak presne?

Vonkajšie zasahovanie do volieb v Kanade!

04.05.2024

Zahraničné zasahovanie do volieb v Kanade podkopalo dôveru verejnosti v demokratických voľbách! Aj keď Zahraničné zasahovanie nezmenilo výsledok kanadských federálnych volieb v rokoch 2019, a aj 2021, ale podkopalo práva kanadských voličov, pretože „pokazilo proces“ a narušilo dôveru verejnosti. To je záver komisárky Marie-Josée Hogue v jej priebežnej správe na Global [...]

USA vstupuje do fázy zrýchleného kolapsu!

03.05.2024

Teraz vstupujeme do fázy zrýchleného kolapsu najväčšieho národa v histórii celého ľudstva, kedysi známeho ako aj Amerika alebo Spojené štáty americké! Američania už nemajú národ. Už nemáme funkčnú zastupiteľskú vládu, čestné voľby, slobodnú tlač ani spravodlivý justičný systém! Odtiaľ sa kolaps zrýchľuje rýchlejšie a práve teraz ich súčasne prenasledujú [...]

Protesty na kampuse a útoky na ne v USA!

02.05.2024

Ako reaguje globálny juh na videozáznamy, ktoré kolujú na sociálnych sieťach, kde americká polícia zatýka desiatky študentov, učiteľov zúčastňujúcich sa na politických demonštráciách, ktoré sú niekedy veľké, často búrlivé, no zatiaľ takmer úplne nenásilné? Ktorý národ sa nebude usmievať na prednáške zo Spojených štátov o slobode prejavu a americkaj [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,304
Celková čítanosť: 3358774x
Priemerná čítanosť článkov: 2576x

Autor blogu

Kategórie