Založ si blog

Možnosť získania konečnej pravdy!

Univerzitný študent sa rozhodol preskúmať si rôzne náboženstvá v meste v ktorom žil. Počúval cirkevných vodcov a potom sa rozprával s členmi ich patričných vier. Všimol si, že len jedno náboženstvo sa zdalo byť presvedčené, že našli pravdu. Berúc do úvahy počet náboženských názorov, aké dnes existujú, sám si kládol otázku, či je skutočne možné nájsť náboženskú pravdu a naviac, či je možné získať konečnú pravdu?

Tí, ktorí študovali filozofiu nadobudli názor, že konečnú pravdu ľudstvo nikdy nebude môcť nájsť! Niektoré z najznámejších filozofií sú napríklad pozitivizmus, nihilizmus, existencializmus, skepticizmus a pragmatizmus, medzi inými vo svete ľudských myšlienok a osobných názorov. Mimochodom filozofia je definovaná ako veda, ktorá sa snaží nájsť vznik a zmysel života. V skutočnosti, len veľmi zriedka ide až tak ďaleko ako nájsť konečné odpovede.

Je len viditeľné, že doposiaľ ľudské snahy nenašli konkrétne odpovede a zdá sa, že ich nikdy sami osebe ani nenájdu a preto v závere je nutné podotknúť, že len určitá forma zjavenia je potrebná! Určité zjavenia ľudstvo už získalo cez ´Knihu prírody´! Aj keď nám nedáva kompletné odpovede o vzniku a zmyslu života, predsa len obsahuje náznaky, že existuje viac ako materialistické vysvetlenie o vzniku a zmyslu života.

Tak napríklad poľná tráva, ktorá rastie smerom ´nahor´ je výsledkom celkom iných zákonov ako tie, ktoré kontrolujú kopu z kameňov v rozpadávajúcej sa diere! Lebo živé veci v prírode rastú a organizujú sa celkom iným spôsobom oproti mŕtvym veciam! Jeden významný študent zákonov a náboženstva v minulosti prišiel k tomuto úžasnému záveru, čo sa týka nielen Zdroja začiatku, ale zároveň aj zmyslu všetkého života vo vesmíre:

´Lebo jeho (Stvoriteľove) neviditeľné vlastnosti vidno zreteľne od stvorenia sveta, lebo ich možno vnímať z vytvorených vecí, dokonca jeho večnú moc a Božstvo, takže sú bez ospravedlnenia (tí, ktorí popierajú jeho existenciu, zvrchovanosť a všemohúcnosť)´!

USA sa pripravujú na volebný chaos!

30.04.2024

Hlboký štát (DS) sa pripravuje na volebný chaos 2024, falošné palestínske protesty sa budú meniť, keď sa blížime k voľbám a už nastavuje naratív, že Čína bude zasahovať do prezidentských volieb. Presne podľa plánu presadzuje odstránenie prezidentskej imunity, ak sa tak stane, znamená to, že všetci ostatní prezidenti môžu byť obvinení. Bude D. Trump chránený? S [...]

USA rakovina sa mení a prognóza je vojna!

28.04.2024

USA minister zahraničných vecí Tony Blinken ukončil 26. apríla 2024 trojdňovú návštevu Číny pohrozením svojmu hostiteľskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi, že ak Čína nepreruší, svoju rozhodujúcu, ekonomickú spoluprácu s RF, v oblasti high-tech industrializácie uviedol, že obchodné a finančné sankcie voči Číne by sa mohli v krátkom čase prudko zvýšiť!

Chcú dávať smer svetu hore nohami!

27.04.2024

Americký Kongres odhlasoval peniaze, ktoré nemajú, aby natlačil vojenské zbrane do najnestabilnejších častí zemegule. Lenže na obranu „demokracie“ demokratickí, ale i republikánski zákonodarcovia tvrdo hovoria o rozdrvení pokojných demonštrantov, ktorí sú proti genocíde v Gaze, Ukrajine, Iránu!

požiar

V Čani horeli obydlia, oheň sa rozšíril do zberného dvora. Dym bolo vidno aj z Košíc

30.04.2024 21:43

Požiar sa šíril rýchlo horľavými konštrukciami obydlí, v zbernom dvore následne horeli plasty.

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,301
Celková čítanosť: 3348616x
Priemerná čítanosť článkov: 2574x

Autor blogu

Kategórie