Založ si blog

Fyzikálne konštanty nevyhnutné pre život!

Tak vysvetlil telóg a duchovný vedec W. Paley svoj dôvod pre vieru v Stvoriteľa: ´Keby som vo vyprahnutej pustatine našiel kameň, mohol by som logicky usúdiť, že je tam ako výsledok pôsobenia prírodných síl. Ale keby som tam našiel hodinky, asi ťažko by som dospel k rovnakému záveru´. Prečo? Lebo hodinky nesú známky konštruktéra!

Jeho názory významne ovplyvnili anglického prírodovedca Charlesa Darwina. Ale ten, na rozdiel od Paleyho začal tvrdiť, že účelné usporiadanie v živej prírode sa dá vysvetliť procesom, ktorý nazval prírodný výber. To bol argument pre mnohých neveriť v konštruktéra. Od ich času sa napísalo veľa v prospech Paleyho a Darwina.

Ale viera v Darwinovu teóriu priviedla mnohých úprimných ľudí k záveru, že ich existencia nemá žiaden zmysel. Už zosnulý vedec biológ J. Monod, ktorý získal Nobelovú cenu sa vyjadril takto: ´Človek nakoniec vie, že je sám v bezcitnej rozľahlosti vesmíru, z ktorej sa vynoril len náhodou. Ani jeho osud, ani jeho povinnosti neboli vopred určené´.

Na druhej strane autor knihy ´Veda a kresťanstvo — štyri pohľady´ povzbudzuje čitateľov, aby si predstavili vedca, ktorý navštívy imaginárnu riadiacu miestnosť celého vesmíru! Vidí tam rady ovládačov, ktoré sa dajú ľubovoľne nastaviť. Povedia mu, že každý z nich musí byť nastavený na určitú konkrétnu hodnotu, aby bol možný život.

Vedec po presnom výpočte zistí, že len malá zmena v akomkoľvek nastavení by zmenila stav vesmíru tak, že život by neexistoval! Preto astronóm G. Greenstein prišiel k záveru: ´Keď ohodnotime všetky fakty, zistíme, že tu musí pôsobiť Ktosi nadprirodzený. Je možné, že sme bez toho, žeby sme vôbec chceli, narazili na vedecký dôkaz existencie Najvyššej bytosti´?

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

MSMK: Prekonanie tragédie geopolitiky!

14.04.2024

Medzinárodné stretnutie mierovej koalície s témou: Prekonanie celej tragédie geopolitiky na svojom 45. zasadnutí v 2024, vzhľadom na neistý stav svetových záležitostí je pozoruhodné, no má i kľúčový úspech! Hlavnou témou stretnutia bolo, prečo je nová paradigma mieru prostredníctvom rozvoja! A jediným prostriedkom na vyriešenie veľkých geopolitických bodov, ktoré by [...]

Čína protestovala proti USA a Japonsku!

13.04.2024

Čínske ministerstvo zahraničných vecí reagovalo na vyhlásenie spoločných lídrov Spojených štátov a Japonska vydané po rokovaniach podaním vážnych demaršov – oficiálnych protestov – obom krajinám, tak oznámila na dnešnom brífingu tlačová hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí M Ning.

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

doprava

V Bratislave husto prší, doprava takmer skolabovala

16.04.2024 09:46, aktualizované: 09:59

Na D1 v smere od Senca cez Zlaté Piesky a Prístavný most do Petržalky hlásili vodiči zdržanie 40 minút.

Lukašenko

Mlátili ju hlava-nehlava. Bieloruska na toaletnom papieri opísala brutalitu Lukašenkovho režimu

16.04.2024 09:12

Kacarynu Novikavovú zatkli v júni 2023, keď mala na sebe iba nočnú košeľu.

čaputová

Prezidentka odcestovala do Poľska, Duda jej odovzdá štátne vyznamenanie

16.04.2024 08:28

Čaputová navštívi aj jediné slovenské pamätné miesto spojené s protifašistickým odbojom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,292
Celková čítanosť: 3317370x
Priemerná čítanosť článkov: 2568x

Autor blogu

Kategórie