Založ si blog

Ostáva už len 100 sekúnd do polnoci!

Bulletin atómových vedcov, ktorý v roku 1945 založili Albert Einstein a vedci z USA University of Chicago, ktorí pomohli vyvinúť prvé atómové zbrane v rámci projektu Manhattan, vytvorili pre bezpečný svet o dva roky neskôr Hodiny súdneho dňa, na verovanie!

Aj keď je táto konkrétna pandémia smrteľná, nie je existenčnou hrozbou. Jej následky sú ale vážne a budú pretrvávať. COVID-19 ale civilizáciu nevymaže a očakávame, že choroba nakoniec ustúpi. Pandémia napriek tomu nám slúži ako historický budíček!

Ilustruje, že národné vlády a medzinárodné organizácie nie sú pripravené na správu jadrových zbraní a zmenu podnebia, ktoré v súčasnosti už predstavujú existenčné hrozby pre celé ľudstvo alebo iné riziká, vrátane i virulentnejších pandémií!

Hodiny Doomsday Clock ustanovuje každoročne Rada Bulletinu pre vedu, našu bezpečnosť po konzultácii s radou sponzorov, ktorá dnes obsahuje 13 laureátov Nobelovej ceny. Súdne Hodiny sa stali všeobecne uznávaným indikátorom zraniteľnosti sveta!

Protesty na kampuse a útoky na ne v USA!

02.05.2024

Ako reaguje globálny juh na videozáznamy, ktoré kolujú na sociálnych sieťach, kde americká polícia zatýka desiatky študentov, učiteľov zúčastňujúcich sa na politických demonštráciách, ktoré sú niekedy veľké, často búrlivé, no zatiaľ takmer úplne nenásilné? Ktorý národ sa nebude usmievať na prednáške zo Spojených štátov o slobode prejavu a americkaj [...]

USA sa pripravujú na volebný chaos!

30.04.2024

Hlboký štát (DS) sa pripravuje na volebný chaos 2024, falošné palestínske protesty sa budú meniť, keď sa blížime k voľbám a už nastavuje naratív, že Čína bude zasahovať do prezidentských volieb. Presne podľa plánu presadzuje odstránenie prezidentskej imunity, ak sa tak stane, znamená to, že všetci ostatní prezidenti môžu byť obvinení. Bude D. Trump chránený? S [...]

USA rakovina sa mení a prognóza je vojna!

28.04.2024

USA minister zahraničných vecí Tony Blinken ukončil 26. apríla 2024 trojdňovú návštevu Číny pohrozením svojmu hostiteľskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi, že ak Čína nepreruší, svoju rozhodujúcu, ekonomickú spoluprácu s RF, v oblasti high-tech industrializácie uviedol, že obchodné a finančné sankcie voči Číne by sa mohli v krátkom čase prudko zvýšiť!

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,302
Celková čítanosť: 3352235x
Priemerná čítanosť článkov: 2575x

Autor blogu

Kategórie