Založ si blog

Merkelová kráča do Navaľného pasce!

Nemecká vláda sa až doteraz vždy pevne postavila na odpor voči požiadavkám amerického Senátu, aby Nemecko zastavilo výstavbu plynovodu Nord Stream 2 a odstúpilo od rokovaní s Ruskom. Ale pro-navalného geopolitická frakcia však vyvíja vysoký tlak na vytiahnutie Nemecka z ropovodu pod zámienkou údajnej nevyhnutnosti nových sankcií proti ‚Putinovmu systému vlády‘, čo je obľúbený propagandistický slogan Norberta Röttgena (CDU), predsedu výboru pre zahraničné vzťahy Bundestagu.

Kancelárka DE Angela Merkelová včera usporiadala špeciálnu berlínsku tlačovú konferenciu vo funkcii súčasnej polročnej prezidentky EÚ, v ktorej jednoznačne a tiež najkategorickejšie odsúdila ‚otravu‘ Alexeja Navaľného a ohlásila ráznu reakciu EÚ ako celku, nehovoriac však do detailov. Röttgen vystúpil v televízii a vyzval Európu, aby ‚zostala jednotná‘ proti ruskej hrozbe pre ‚civilizáciu‘. A aj minister zahraničia Heiko Maas predvolal ruského veľvyslanca, aby mu tlmočil ‚najrozhodujúcejší protest‘ Nemecka.

Lenže Wolfgang Kubicki, podpredseda slobodných demokratov aj podpredseda Spolkového snemu, varoval, aby skutočne zvážili, čo by zastavenie Nord Stream DVA znamenalo, pretože je skeptický, že za súčasného stavu vedomostí by sme mali postaviť projekt takej veľkosti za spochybnený! Tiež uviedol, že je možné, že aj útok na Navaľného nebol vykonaný na príkaz Kremľa. A ‚nemôžem uveriť, že za týmto útokom stojí Vladimir Putin alebo vláda! V ruskej administratíve sú aj sily, ktoré vedú ‚svoj život’!

Svet na pokraji novej Vestfálskej zmluvy?

16.06.2024

Sobota bola prvou z dvojdňovej medzinárodnej konferencie Schillerovho inštitútu na tému „Svet na pokraji: Za nový mier Vestfálska!“ S všetkými predstaviteľmi, prednášajúcimi na štyroch paneloch, z desiatich krajín je schôdza navrhnutá tak, aby nielen zhodnotila aktuálnu, núdzovú situáciu nebezpečenstva jadrovej vojny, aj poskytla koncepty, odvahu, inšpiráciu [...]

WHO teraz vládne celému svetu!

15.06.2024

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) nariadila západným vládam, aby „zabezpečili“ ale stovky miliónov „preventívnych“ dávok vakcíny proti vtáčej chrípke vyrobených spoločnosťou prepojenou s Billom Gatesom. Po oznámení WHO dostala Európska únia teraz príkaz „zabezpečiť“ prvých 40 mil. dávok vakcíny proti vtáčej chrípke pre 15 členských krajín.

Vučič – vo vojne na UA je v stávke všetko!

12.06.2024

Srbský prezident Vučič poskytol Weltwoche 8. júna, rozhovor, v ktorom stroho rozoberal nebezpečenstvo globálneho konfliktu, ktorému svet v súčasnosti čelí: Vlak opustil stanicu a nikto ho nemôže zastaviť! Niekoľko z jeho poznámok: “Verím, že sa blížime k posledným dňom možného prehodnotenia na Ukrajine. Ak tieto veľmoci v krátkom čase nič neurobia, áno, som si [...]

Generálna prokuratúra

V minulom roku narástol počet obžalovaných mladistvých aj mladistvých recidivistov

17.06.2024 11:37

Po ôsmich rokoch vyznačujúcich sa trendom poklesu trestných stíhaní mladistvých v roku 2023 generálna prokuratúra zaznamenala jej nárast o 4 percentá.

Ruský tank, vojna na Ukrajine, Belgorodská oblasť

Pritvrdíme, krviprelievanie bude pokračovať, ak Západ neprijme Putinove podmienky, hrozí šéf ruskej tajnej služby

17.06.2024 11:35

Je absurdné, aby sa Putin, ktorý naplánoval, pripravil a uskutočnil najväčšiu ozbrojenú agresiu od druhej svetovej vojny, prezentoval ako mierotvorca, oznámila Ukrajina.

Benny Ganc

Izraelský premiér Netanjahu rozpúšťa vojnový kabinet

17.06.2024 10:58, aktualizované: 11:13

O rozpustení vojnového kabinetu informujú tiež izraelské médiá.

Emmanuel Macron,

Vo Francúzsku sa začala kampaň pred predčasnými parlamentnými voľbami

17.06.2024 10:48

Prvé kolo volieb sa bude konať 30. júna. Rozhodujúce druhé kolo je naplánované na 7. júla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,336
Celková čítanosť: 3437435x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie