Založ si blog

USA generál už plne oslobodený!

Po mimoriadnej verejnej kampani prezidenta Trumpa a jeho spojencov ministerstvo spravodlivosti vo štvrtok ukončilo trestné konanie proti generálovi Michaelovi T. Flynnovi, prvému poradcovi pre národnú bezpečnosť, prezidentovi Trumpovi. Tento krok bol posledným príkladom úsilia generálneho prokurátora Williama P. Barra odcudziť výsledky ruského vyšetrovania. A dokumenty, ktoré právnici pána Flynna uviedli ako dôkaz o nesprávnom konaní prokurátora?

Tie boli odovzdané v rámci preskúmania externým prokurátorom, ktorého pán Barr poveril opätovným preskúmaním veci. Pán Barr spochybnil nielen niektoré trestné stíhania pri vyšetrovaní a jeho predpoklad! Veľmi neobvyklé bolo aj rozhodnutie vlády vyhodiť prípad po tom, čo sa odporca už dvakrát priznal k vine! Bývalí prokurátori sa snažili poukázať na akýkoľvek precedens a zdôvodnili odôvodnenie ministerstva spravodlivosti ako pochybné.

Zrušením prípadu ministerstvo zrušilo to, čo bolo jedným z prvých významných činov vyšetrovania osobitného poradcu v súvislosti s možnými väzbami medzi kampaňou Trump a ruskými volebnými zásahmi v roku 2016! Stíhanie najvyššieho generála armády na dôchodku zmenilo poradcu pre národnú bezpečnosť, ktorý priznal vinu, keď klamal vyšetrovateľom. ‚Partizánske pocity sú veľmi silné a ľudia už stratili zmysel pre spravodlivosť‘, uviedol Barr.

Čo 60+ miliárd dolárov neurobí pre UA!

24.04.2024

Uvedomujete si ale, že nepatrný zlomok týchto hypotetických peňazí, z prázdnej štátnej pokladnice Spojených štátov Amerických, ktoré sa aj keď dostanú na Ukrajinu, sa okamžite vrátia na bankový účet na Kajmanských ostrovoch pána Zelenského. Zvyšok vstupuje do rekurzívnej škrupinovej hry medzi USA výrobcami zbraní, ale aj domácimi obyvateľmi Kongresu mávajúcimi [...]

USA má 2 roky na vyriešnie svojho dlhu!

23.04.2024

Morgan Stanley je americká nadnárodná investičná banka, ale i spoločnosť poskytujúca finančné služby USA. Otázka udržateľnosti dlhu číha v tieni, ale je pravdepodobné, že sa čoskoro skryje. Lenže počas Covidu pomer dlhu k HDP vo veľkej časti sveta DM prudko vzrástol. Fiškálna expanzia , ktorá sa stala obeťou čitateľa aj menovateľa, posunula dlh vyššie, zatiaľ [...]

Zelenský podpísal nový mobilizačný zákon

21.04.2024

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský pred pár dňami dal svoj podpis pod nový zákon i o vojenskej mobilizácii. O službu na neurčitý čas podľa informácií požiadal nový veliteľ ukrajinských ozbrojených síl generálplukovník Oleksander Syrsky. Nový zákon ďalej zjednodušuje mobilizačné postupy. Pre Ukrajincov žijúcich v zahraničí už pobyt mimo Ukrajinu nebude [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,298
Celková čítanosť: 3338203x
Priemerná čítanosť článkov: 2572x

Autor blogu

Kategórie