Založ si blog

Ceny mäsa sa náhle prudko zvýšia!

Rozhodnutie spoločnosti Smithfield Food v Číne, ktoré načas zavrie najväčší závod na spracovanie bravčového mäsa v USA so sídlom v Sioux Falls, SD, je už kvôli prepuknutiu koronavírusu omnoho významnejšie dokonca aj v porovnaní s bežnými médiami! Zatiaľ čo WaPo sa zameriavalo na kritizovanie guvernéra štátu, skutočnému významnému problému sa nepridelil dostatočný čas ani pozornosť!

Skutočným problémom je, že prepuknutie pandémie vírusu vážne poškodilo dodávateľský reťazec pre americké potraviny, pričom škoda bola rozsiahlejšia a tvrdohlavejšia, ako to vládni úradníci skutočne uznali. Dva mesiace prešli a milióny Američanov majú stále problémy s nájdením toaletného papiera alebo sterilizovaných utierok. Úplný zoznam výrobkov s trvalým nedostatkom by bol v tomto bode dosť zdĺhavý.

Svet na pokraji novej Vestfálskej zmluvy?

16.06.2024

Sobota bola prvou z dvojdňovej medzinárodnej konferencie Schillerovho inštitútu na tému „Svet na pokraji: Za nový mier Vestfálska!“ S všetkými predstaviteľmi, prednášajúcimi na štyroch paneloch, z desiatich krajín je schôdza navrhnutá tak, aby nielen zhodnotila aktuálnu, núdzovú situáciu nebezpečenstva jadrovej vojny, aj poskytla koncepty, odvahu, inšpiráciu [...]

WHO teraz vládne celému svetu!

15.06.2024

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) nariadila západným vládam, aby „zabezpečili“ ale stovky miliónov „preventívnych“ dávok vakcíny proti vtáčej chrípke vyrobených spoločnosťou prepojenou s Billom Gatesom. Po oznámení WHO dostala Európska únia teraz príkaz „zabezpečiť“ prvých 40 mil. dávok vakcíny proti vtáčej chrípke pre 15 členských krajín.

Vučič – vo vojne na UA je v stávke všetko!

12.06.2024

Srbský prezident Vučič poskytol Weltwoche 8. júna, rozhovor, v ktorom stroho rozoberal nebezpečenstvo globálneho konfliktu, ktorému svet v súčasnosti čelí: Vlak opustil stanicu a nikto ho nemôže zastaviť! Niekoľko z jeho poznámok: “Verím, že sa blížime k posledným dňom možného prehodnotenia na Ukrajine. Ak tieto veľmoci v krátkom čase nič neurobia, áno, som si [...]

dennik N versus Smer

Na 'smerákov' sa z podcastu Denníka N valila spŕška nadávok. Takto zmier nevyzerá, ohradili sa. Šéfredaktor sa bráni, že to bola satira

16.06.2024 15:39

Po množstve nadávok, ktoré zazneli z mediálneho podcastu na členov strany Smer sa smeráci pýtajú, či takto má vyzerať zmierenie.

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,336
Celková čítanosť: 3435909x
Priemerná čítanosť článkov: 2572x

Autor blogu

Kategórie