Založ si blog

Koniec vývoja ľudskej ideológie!

 

Zdá sa tento názor člena oddelenia vlády USA pre politické plánovanie, ktorý medzi iným povedal: ‘nie sme svedkami len konca studenej vojny (zmeny v Európe v roku 1989) alebo jedného zvláštneho obdobia povojnovej histórie, ale konca histórie ako takej: čiže dospeli sme ku koncu vývoja ľudskej ideológie’, kontroverzný?

Aj keď sa takým môže zdať, predsa len zameriava našu pozornosť na veľmi dôležité otázky! Napríklad, čo možno povedať o storočiach ľudského panovania, ktoré sú za nami? Dosiahlo naozaj ľudstvo časový bod, kedy už môžeme hovoriť o konci histórie ako takej? A čo prinesie budúcnosť pre budúce vládne formy?

Ale aký vplyv bude mať táto budúcnosť na nás ako jednotlivcov, pretože milióny ľudí sa sklamali v doterajších ľudských politických vládcoch? A táto otázka nezahŕňuje len obyvateľov Európy, ale vzťahuje sa na všetkých obyvateľov planéty! Všimnime si, čo napísal západonemecký obchodný časopis o situácii v Latinskej amerike:

‘Argentína – ekonomika praská vo švíkoch. Brazília – situácia sa môže stať neovládateľnou. Peru je na konci so silami. Uruguay upadá do zmätku. Ekvádor – výnimočný stav. Kolumbia a Venezuela… si zachovávajú krehké demokratické tradície. Mexiko –  sa rozpadá. Osemdesiate roky možno nazvať strateným desaťročím’!

‘V politike je mnoho pokrytectva! Je nutné k tomu, aby sme sa dostali do úradu, a aby sme si tento úrad podržali’. Kto to povedal? Bývalý prezident USA Richard Nixon. Vzhľadom ku škandálom, ktoré skrátili jeho pobyt v úrade prezidenta, len málo ľudí pochybuje, že vedel o čom hovorí!

Čo sa deje celosvetovo ohľadne mieru!

26.07.2024

Čína hrá nadrozmernú úlohu v dnešných globálnych diplomatických snahách pre nastolenie mieru, v rôznych vojnových scénach po celom svete, z ktorých každá by mohla eskalovať k termonukleárnej konfrontácii rýchlejšie, než si väčšina dokáže predstaviť! Po troch dňoch intenzívnych rozhovorov v Pekingu, tento týždeň, so 14 frakciami palestínskeho odporu sa čínskemu [...]

Kto má dnes prst na jadrovom gombíku!

25.07.2024

Dúfajme, že niektoré obavy republikánov z nebezpečenstva a zároveň aj nezodpovednosti mať prst Joe Bidena i v jeho stave na jadrovom gombíku odrážajú určitý stupeň znepokojenia nad strategickou situáciou – a nielen získavaním politických bodov. Ale v každom prípade stojí za to, aby boli Američania konfrontovaní s realitou situácie!

Prvá $1, 5 miliarda ruských aktív pre UA!

23.07.2024

Len pred pár dňami skoro zlyhal celosvetovo operačný systém Mikrosoftu, najväčšia hrozba pre ľudstvo, ale teraz už berú ruské aktíva a dávajú to ako dar pre Ukrajinu! Človek by si tu myslel, že ľudstvo už zošalelo, ale to je len začiatok toho, čo urobia démoni, keď budú vyhnaní z neba spolu so svojim vodcom, Satanom Diablom!

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,363
Celková čítanosť: 3527233x
Priemerná čítanosť článkov: 2588x

Autor blogu

Kategórie