Založ si blog

Ako vysvetliť zázraky v histórii?

 

Ak sa zázraky, ktoré opisuje Biblia, v minulosti skutočne stali, akým spôsobom sa môžeme o nich uistiť? Povedať, že zázraky sa mohli diať, ešte neznamená, že sa naozaj diali. Takže ako môžeme v tomto 21. storočí vedieť, či kedysi v biblických časoch konal Boh prostredníctvom svojich služobníkov na zemi skutočné zázraky, alebo nie? Aké dôkazy by sme v tomto prípade očakávali? Predstavte si člena primitívneho kmeňa, ktorého vzali z jeho domova v džungli na návštevu veľkomesta. Ako by po návrate opísal členom svojho kmeňa divy civilizácie? Nevie vysvetliť, ako funguje automobil alebo prečo z prenosného rádia vychádza hudba. Nevie skonštruovať počítač, aby dokázal, že niečo také existuje. Môže jedine povedať, čo videl. Ak Boh skutočne konal zázraky, môžeme sa o nich dozvedieť jedine od očitých svedkov. Očití svedkovia nevedia vysvetliť, ako sa tieto zázraky stali, ani ich nemôžu zopakovať. Môžu iba povedať to, čo videli! Ak máme veriť ich svedectvu, musíme vedieť, že títo očití svedkovia sú pravdovravní, že sú charakterní a dokázali, že majú dobré pohnútky. A takými svedkami boli pisatelia Biblie! Okrem toho Biblia je vždy v súlade s pravou vedou!

Musíme zastaviť stárnutie mladých ľudí!

20.04.2024

Podľa veľmi znepokojujúcej novej štúdie, rastie výskyt rakoviny u mladých ľudí, v dôsledku ich, ale zrýchleného starnutia! Uvádza sa, že nový výskum prezentovaný, len nedávno, bolo to na výročnom stretnutí všetkých členov Americkej asociácie pre výskum rakoviny, (AACR), v San Diegu, v Kalifornii, zistil, že mladí teraz starnú oveľa rýchlejšie ako v minulosti, [...]

Zúfalstvo politikov Česka v Európskej Únii!

18.04.2024

Európski politici, podpredsedníčka Európskej komisie V. Jourová, predseda vlády Českej republiky Petr Fiala koncom minulého mesiaca tvrdili, že Rusko podplatilo európskych politikov, aby šírili dezinformácie a tiež zasahovali do nadchádzajúcich júnových volieb, „Škandál s ruským vplyvom otriasa EÚ,“ kričal z 30. marca titulok Politico. Je pravda, že vplyv ruských [...]

Protest proti gruzínskemu parlamentu 

17.04.2024

Pokus zopakovať v Gruzínsku to, čo sa stalo Ukrajine v roku 2014, je v plnom prúde. Demonštranti dnes zaútočili na políciu v snahe zaútočiť na parlament a zákonodarcu! V zákonodarnom zbore, násilne udrel do tváre opozičný poslanec. Lenže vodcu parlamentnej väčšiny Mamuku Mdinaradzeho napadol šéf strany „Občania“ Aleko Elisashvili.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,295
Celková čítanosť: 3328768x
Priemerná čítanosť článkov: 2570x

Autor blogu

Kategórie