Založ si blog

Prečo sa stal Izrael vyvolený národ?

 

Pre odpoveď na túto tak tajomnú otázku musíme ísť na samý začiatok ľudstva! Po vzbúre Adama a Evy na základe ľstivého klamu vysokopostaveného Božieho anjela Stvoriteľ odsúdil previnilcov týmito slovami zapísanými Mojžišom: ‘A ja položím nepriateľstvo medzi teba a ženu a medzi tvoje semeno a jej semeno . Ono ti rozmliaždi hlavu a ty mu rozmliaždiš pätu’! Tieto slová sa stali prvým biblickým inšpirovaným proroctvom a boli Božim svätým tajomstvom až do prvého storočia, kedy boli vysvetlené slovami Ježiša Krista a jeho opoštolmi! Staroveký Izrael mal jedinečnú príležitosť stať sa ‘semenom ženy’, špeciálnym dedičstvom – synom Stvoriteľa! Ale pre neveru ju stratili, ktorú učeníci Božieho syna cez vieru získali! A tak sa stali náhradným vyvoleným národom, o čom pod inšpiráciou napísal apoštol Peter: ‘Ale vy ste vyvolený rod, kráľovské kňazstvo, svätý národ, ľud pre zvláštne vlastníctvo (dedičstvo), aby ste široko-ďaleko oznamovali znamenitosti toho (Stvoriteľa), ktorý vás povolal z tmy do svojho podivuhodného (zázračného) svetla (najhlbších biblických právd).”

Svet na pokraji novej Vestfálskej zmluvy?

16.06.2024

Sobota bola prvou z dvojdňovej medzinárodnej konferencie Schillerovho inštitútu na tému „Svet na pokraji: Za nový mier Vestfálska!“ S všetkými predstaviteľmi, prednášajúcimi na štyroch paneloch, z desiatich krajín je schôdza navrhnutá tak, aby nielen zhodnotila aktuálnu, núdzovú situáciu nebezpečenstva jadrovej vojny, aj poskytla koncepty, odvahu, inšpiráciu [...]

WHO teraz vládne celému svetu!

15.06.2024

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) nariadila západným vládam, aby „zabezpečili“ ale stovky miliónov „preventívnych“ dávok vakcíny proti vtáčej chrípke vyrobených spoločnosťou prepojenou s Billom Gatesom. Po oznámení WHO dostala Európska únia teraz príkaz „zabezpečiť“ prvých 40 mil. dávok vakcíny proti vtáčej chrípke pre 15 členských krajín.

Vučič – vo vojne na UA je v stávke všetko!

12.06.2024

Srbský prezident Vučič poskytol Weltwoche 8. júna, rozhovor, v ktorom stroho rozoberal nebezpečenstvo globálneho konfliktu, ktorému svet v súčasnosti čelí: Vlak opustil stanicu a nikto ho nemôže zastaviť! Niekoľko z jeho poznámok: “Verím, že sa blížime k posledným dňom možného prehodnotenia na Ukrajine. Ak tieto veľmoci v krátkom čase nič neurobia, áno, som si [...]

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Do paláca prišla sociálna demokracia. Čo očakávajú od prezidenta Pellegriniho odborári, zamestnávatelia či pacienti? (anketa)

17.06.2024 06:00

Denník Pravda sa spýtal zástupcov pracujúcich, zamestnávateľov, pacientov či kultúrnej obce, čo od nového prezidenta Petra Pellegriniho očakávajú.

búranie, bytovka, Čadca

Namiesto bytovky parkovisko. Posledný obyvateľ stavbu opustil tesne pred zbúraním

17.06.2024 06:00

Ošarpanú budovu, ktorá stála v centre Čadce, zrovnali so zemou. Čo tam neskôr postavia, je zatiaľ otázne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,336
Celková čítanosť: 3437204x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie