Založ si blog

Večná rozprávka pre inteligentné bytosti!

 

Jedna spisovateľka definuje rozprávky ako príbehy, ktoré majú v živote detí (ale aj dospelých v prípade vedecko populárnych žánroch ap.) výnimočné a nezastupiteľné miesto. Umožňujú im vstup do nových svetov, vyvolávajú v nich pocity pohody, alebo varovania v prípade zla, ktoré posilňujú dôveru a istotu! Slovenský slovník čiastočne definuje rozprávku ako vymyslený príbeh, obyč. zo života neskutočných bytostí, plný neuveriteľných príhod…o niečom mimoriadne krásnom, príjemnom ap…Okrem týchto definícií ľudia sa môžu dívať na rozprávky zo svojho osobného názoru.

Ako môžu pomôcť rozprávky a príbehy deťom a dospelým pri poznávaní skutočného sveta a vzdelávať ich v tom naklepšom spôsobe života? Zoberme si tú Najväčšiu a Najznámejšiu rozprávku (v mysliach neveriacich) v ľudskej spoločnosti a pozrime sa bližšie na jej večné príklady v živote Božich inteligentných bytostí, tak nebeských anjelov ako pozemských ľudí. Aj keď Adam bol stvorený pred 6 043 rokmi a na ukončenie tejto Naj Rozprávky chýba ešte 1 000 rokov, v porovnaní s večnosťou 7 000+ rokov jej trvania bude ako len neskutočný sen – Rozprávka na vzdelávanie inteligentných bytostí!

Svet na pokraji novej Vestfálskej zmluvy?

16.06.2024

Sobota bola prvou z dvojdňovej medzinárodnej konferencie Schillerovho inštitútu na tému „Svet na pokraji: Za nový mier Vestfálska!“ S všetkými predstaviteľmi, prednášajúcimi na štyroch paneloch, z desiatich krajín je schôdza navrhnutá tak, aby nielen zhodnotila aktuálnu, núdzovú situáciu nebezpečenstva jadrovej vojny, aj poskytla koncepty, odvahu, inšpiráciu [...]

WHO teraz vládne celému svetu!

15.06.2024

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) nariadila západným vládam, aby „zabezpečili“ ale stovky miliónov „preventívnych“ dávok vakcíny proti vtáčej chrípke vyrobených spoločnosťou prepojenou s Billom Gatesom. Po oznámení WHO dostala Európska únia teraz príkaz „zabezpečiť“ prvých 40 mil. dávok vakcíny proti vtáčej chrípke pre 15 členských krajín.

Vučič – vo vojne na UA je v stávke všetko!

12.06.2024

Srbský prezident Vučič poskytol Weltwoche 8. júna, rozhovor, v ktorom stroho rozoberal nebezpečenstvo globálneho konfliktu, ktorému svet v súčasnosti čelí: Vlak opustil stanicu a nikto ho nemôže zastaviť! Niekoľko z jeho poznámok: “Verím, že sa blížime k posledným dňom možného prehodnotenia na Ukrajine. Ak tieto veľmoci v krátkom čase nič neurobia, áno, som si [...]

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do palácu odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 07:00

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,336
Celková čítanosť: 3437232x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie