Založ si blog

Hranice našich schopností

V živote existujú veci, na ktoré naše schopnosti nestačia napriek tomu, že sa nám zdajú naše vlastnosti dostatočné, či už pre vzdelanie, dedičstvo alebo sociálne postavenie v živote! Aj keď sa apoštol Pavol cítil veľmi schopný, bol si vedomý, že mal obmedzenia.

Keď sa o tom zveril v modlitbe svojmu Stvoriteľovi, bolo mu Všemohúcim zjavené, že ‘moja nezaslúžená láskavosť je dostatočná pre teba, lebo moja moc sa zdokonaľuje v slabosti’! Apoštol Pavol cez Božiu prozreteľnosť pochopil význam týchto slov a povedal:

‘Preto sa budem radšej chváliť svojimi slabosťami, aby zostala Kristova moc nado mnou ako stan. Preto mám záľubu v slabostiach, v urážkach, a vo všetkých prípadoch núdze, v prenasledovaniach a v ťažkostiach pre Krista. Lebo keď som slabý, vtedy som mocný’!

Ako by sme mali správne pochopiť Pavlovým slovám? Apoštol si uvedomoval, že bez pomoci vyššieho zdroja by toho vo svojej misii nedokázal veľa! A že Boží duch mu dodá silu, aby zvládol úlohy, ktoré by sám nedokázal! Preto je nám všetkým príkladom!

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

MSMK: Prekonanie tragédie geopolitiky!

14.04.2024

Medzinárodné stretnutie mierovej koalície s témou: Prekonanie celej tragédie geopolitiky na svojom 45. zasadnutí v 2024, vzhľadom na neistý stav svetových záležitostí je pozoruhodné, no má i kľúčový úspech! Hlavnou témou stretnutia bolo, prečo je nová paradigma mieru prostredníctvom rozvoja! A jediným prostriedkom na vyriešenie veľkých geopolitických bodov, ktoré by [...]

Čína protestovala proti USA a Japonsku!

13.04.2024

Čínske ministerstvo zahraničných vecí reagovalo na vyhlásenie spoločných lídrov Spojených štátov a Japonska vydané po rokovaniach podaním vážnych demaršov – oficiálnych protestov – obom krajinám, tak oznámila na dnešnom brífingu tlačová hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí M Ning.

Juraj Blanár / Robert Fico /

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59

Opatrenia v podobe prevzatia časti utečencov alebo finančnej či materiálnej pomoci pre krajiny zasiahnuté prílivom migrantov označil pred novinármi za diktát, nejde podľa neho o solidaritu.

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,292
Celková čítanosť: 3317501x
Priemerná čítanosť článkov: 2568x

Autor blogu

Kategórie