Založ si blog

Vedecky presná v každom ohľade – I

V predchádzajúcom článku o vedeckej presnosti Knihy-kníh alebo Biblie sme si spomenuli, že napriek tomu, že Biblia nie je vedecká učebnica, predsa len keď sa dotýka vedeckých tém, je obdivuhodne presná a z vedeckého hľadiska spoľahlivá, ako by sa rozumne dalo očakávať od Knihy, ktorej Autorom je Stvoriteľ vesmíru a Zeme a všetkého života v nich.

V tomto článku sa budeme venovať vedeckej téme ohľadne genetiky, špecificky ľudskej genetiky a akým jednoduchým, ale predsa len vedecky presným opisom ľahko pochopiteľným aj menej vzdelaným ľuďom opisuje detaily, ktoré vedci a výskumníci boli schopní pochopiť len nedávno a to vďaka moderným prístrojom ako je mikroskop a tiež digitalizácia.

Biblický spisovateľ, izraelský kráľ Dávid, pod inšpiráciou povedal Bohu Stvoriteľovi tieto slová: ‘Tvoje oči videli i môj zárodok a v tvojej knihe boli zapísané všetky jeho časti’! Poeticky vyjadrená vedecká pravda o tom, že ľudské embryo sa vyvíja presne podľa špecifických inštrukcií, ktoré boli už predtým ‘zapísané v knihe’ alebo v akomsi definitívnom pláne.

Nie je obdivuhodné, že tieto jednoducho písané slová, ktoré sa tiež dajú pochopiť bez zvláštneho a hlbokého štúdia boli napísané pred viac ako 3 000 rokmi, zatiaľ čo až v polovici 19. storočia rakúsky botanik Gregor Mendel objavil základné princípy genetiky? Pretože až v roku 2003 vedci zmapovali celý ľudský genóm, obsahjúci všetky detailné informácie pre vývin ľudského tela!

Výskumníci a vedci prirovnali genetický kód k slovníku plného slov, tvorené z písmen unikátnej abecedy! Na základe inštrukcií, ktoré pozostávajú z týchto slov sa vyvíjajú jednotlivé časti ľudského tela, ako mozog, srdce, pľúca, končatiny a mnohé iné, a to v presne stanovenom poradí! Preto vedci nazvali ľudský genóm ako ‘knihu života’. Ako to Dávid dokázal opísať tak presne?

Ukrajina chce narušiť voľby v Rusku!

17.03.2024

Vladko Putin na stretnutí Ruskej bezpečnostnej rady povedal, že ukrajinské nepretržité, nerozlišujúce útoky bezpilotných lietadiel a delostrelectva tento týždeň, ale spolu i s pokusmi o prelomenie ruských hraníc nemajú vojenské opodstatnenie, ale skôr sú zamerané na narušenie ruských volieb.

Kolabujúci anglo-americký svetový systém!

14.03.2024

Dôkazy o kolabujúcom anglo-americkom svetovom systéme sú všade, kam sa človek pozrie, varujúc každého, kto by sa odvážil nasledovať jeho diktát, aby to urýchlene prehodnotil! Ale absolútne najnovší príklad toho sa dnes odohráva na Haiti, kde povstalecké gangy ovládli jeho hlavné mesto, Port-au-Prince, a hrozí, že celý národ privedú do priepasti. Haitský premiér, [...]

Dnešný svet pred termonukleárnou vojnou!

11.03.2024

Britský publicista Simon Jenkins tak uzavrel príspevok slovami: “Veľmi hlúpa nešikovnosť štvrťstoročia západných vojenských intervencií by nás mala poučiť. Ale zjavne sa to nestalo!” Aj pápež na to isté poukázal: “Keď vidíte, že ste už porazení a že veci nejdú dobre, je potrebné mať odvahu vyjednávať!” Rusko upevní svoju už očividnú vojenskú porážku [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,271
Celková čítanosť: 3275754x
Priemerná čítanosť článkov: 2577x

Autor blogu

Kategórie