Založ si blog

Možnosť získania konečnej pravdy!

Univerzitný študent sa rozhodol preskúmať si rôzne náboženstvá v meste v ktorom žil. Počúval cirkevných vodcov a potom sa rozprával s členmi ich patričných vier. Všimol si, že len jedno náboženstvo sa zdalo byť presvedčené, že našli pravdu. Berúc do úvahy počet náboženských názorov, aké dnes existujú, sám si kládol otázku, či je skutočne možné nájsť náboženskú pravdu a naviac, či je možné získať konečnú pravdu?

Tí, ktorí študovali filozofiu nadobudli názor, že konečnú pravdu ľudstvo nikdy nebude môcť nájsť! Niektoré z najznámejších filozofií sú napríklad pozitivizmus, nihilizmus, existencializmus, skepticizmus a pragmatizmus, medzi inými vo svete ľudských myšlienok a osobných názorov. Mimochodom filozofia je definovaná ako veda, ktorá sa snaží nájsť vznik a zmysel života. V skutočnosti, len veľmi zriedka ide až tak ďaleko ako nájsť konečné odpovede.

Je len viditeľné, že doposiaľ ľudské snahy nenašli konkrétne odpovede a zdá sa, že ich nikdy sami osebe ani nenájdu a preto v závere je nutné podotknúť, že len určitá forma zjavenia je potrebná! Určité zjavenia ľudstvo už získalo cez ´Knihu prírody´! Aj keď nám nedáva kompletné odpovede o vzniku a zmyslu života, predsa len obsahuje náznaky, že existuje viac ako materialistické vysvetlenie o vzniku a zmyslu života.

Tak napríklad poľná tráva, ktorá rastie smerom ´nahor´ je výsledkom celkom iných zákonov ako tie, ktoré kontrolujú kopu z kameňov v rozpadávajúcej sa diere! Lebo živé veci v prírode rastú a organizujú sa celkom iným spôsobom oproti mŕtvym veciam! Jeden významný študent zákonov a náboženstva v minulosti prišiel k tomuto úžasnému záveru, čo sa týka nielen Zdroja začiatku, ale zároveň aj zmyslu všetkého života vo vesmíre:

´Lebo jeho (Stvoriteľove) neviditeľné vlastnosti vidno zreteľne od stvorenia sveta, lebo ich možno vnímať z vytvorených vecí, dokonca jeho večnú moc a Božstvo, takže sú bez ospravedlnenia (tí, ktorí popierajú jeho existenciu, zvrchovanosť a všemohúcnosť)´!

Musíme zastaviť stárnutie mladých ľudí!

20.04.2024

Podľa veľmi znepokojujúcej novej štúdie, rastie výskyt rakoviny u mladých ľudí, v dôsledku ich, ale zrýchleného starnutia! Uvádza sa, že nový výskum prezentovaný, len nedávno, bolo to na výročnom stretnutí všetkých členov Americkej asociácie pre výskum rakoviny, (AACR), v San Diegu, v Kalifornii, zistil, že mladí teraz starnú oveľa rýchlejšie ako v minulosti, [...]

Zúfalstvo politikov Česka v Európskej Únii!

18.04.2024

Európski politici, podpredsedníčka Európskej komisie V. Jourová, predseda vlády Českej republiky Petr Fiala koncom minulého mesiaca tvrdili, že Rusko podplatilo európskych politikov, aby šírili dezinformácie a tiež zasahovali do nadchádzajúcich júnových volieb, „Škandál s ruským vplyvom otriasa EÚ,“ kričal z 30. marca titulok Politico. Je pravda, že vplyv ruských [...]

Protest proti gruzínskemu parlamentu 

17.04.2024

Pokus zopakovať v Gruzínsku to, čo sa stalo Ukrajine v roku 2014, je v plnom prúde. Demonštranti dnes zaútočili na políciu v snahe zaútočiť na parlament a zákonodarcu! V zákonodarnom zbore, násilne udrel do tváre opozičný poslanec. Lenže vodcu parlamentnej väčšiny Mamuku Mdinaradzeho napadol šéf strany „Občania“ Aleko Elisashvili.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,295
Celková čítanosť: 3328715x
Priemerná čítanosť článkov: 2570x

Autor blogu

Kategórie