Založ si blog

Ďalekosiahly význam výrazu ´na Boží obraz´

Keď Mojžiš pod inšpiráciou písal o stvorení človeka ´na Boží obraz´, určite si neuvedomoval ďalekosiahly význam týchto nadčasových inšpirovaných slov, ktoré budú večne časťou Večnej Knihy-kníh, Biblie, Slova Božieho! Je zároveň potrebné uviesť, že pod tou istou inšpiráciou Mojžiš zaznamenal slová ´urobme človeka na svoj obraz´! Z celej Biblie je dnes jasné, že hovoril so svojim jednosplodeným synom Michaelom, Ježišom Kristom.

Nanajvýš zaujímavé na tom je, že ohľadne svojich miliárd anjelov, vrátane cherubínov, sarafínov a ostatných anjelov, ani o jednom nie je zmienka v celej Biblii, že oni tiež boli stvorení ´na Boží obraz´! Prečo asi? Biblia nám nedáva na túto špecifickú otázku jednoznačnú odpoveď. Ale z jej obsahu môžeme získať veľmi zaujímavú a fascinujúcu odpoveď! Adam bol stvorený ako pozemský Boží syn. To znamená, že patril do vesmírnej rodiny Božích synov!

Keď Adam svojvoľne nasledoval príklad svojej manželky Evy, ktorá bola ľstivo oklamaná jedným z vysokopostvených nebeských anjelov, veľmi pravdepodobne cherubínom, a predal svoje potomstvo do hriechu a smrti, ako reagoval Ježiš? Na záchranu ešte nenarodeného ľudstva Stvoriteľ zo svojej neporovnateľnej lásky ku svojim pozemským, ale teraz už hriešnym synom, ktorí zdedili hriech a smrť od svojho otca Adama, rozhodol zaplatiť výkupné!

Výkupné z hriechu a smrti! Preto bola potreba dokonalého ľudského života! A na túto tak dôležitú úlohu sa podujal jeho prvorodený Syn, Ježiš. A za túto vernú obeť získal odmenu, ktorá sa nedá porovnať s ničím na veky-vekov! Na vzor svojho nebeského Otca, ktorému všetci nebeskí anjeli, vrátane svojho syna, slúžia podriadene ako manželka svojmu manželovi, aj Ježiš v konečnom dôsledku získa nebeskú manželku, ktorú budú tvoriť 144 000 ľudských synov!

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

MSMK: Prekonanie tragédie geopolitiky!

14.04.2024

Medzinárodné stretnutie mierovej koalície s témou: Prekonanie celej tragédie geopolitiky na svojom 45. zasadnutí v 2024, vzhľadom na neistý stav svetových záležitostí je pozoruhodné, no má i kľúčový úspech! Hlavnou témou stretnutia bolo, prečo je nová paradigma mieru prostredníctvom rozvoja! A jediným prostriedkom na vyriešenie veľkých geopolitických bodov, ktoré by [...]

Čína protestovala proti USA a Japonsku!

13.04.2024

Čínske ministerstvo zahraničných vecí reagovalo na vyhlásenie spoločných lídrov Spojených štátov a Japonska vydané po rokovaniach podaním vážnych demaršov – oficiálnych protestov – obom krajinám, tak oznámila na dnešnom brífingu tlačová hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí M Ning.

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,292
Celková čítanosť: 3318001x
Priemerná čítanosť článkov: 2568x

Autor blogu

Kategórie