Založ si blog

Rozprávky na dobrý deň . . .

Skoro každý pozná rozprávky na dobrú noc pre deti. Alebo z vlastnej skúsenosti alebo z iných mediálnych zdrojov. Sú určené pre deti a nie je to len ´pohladenie na konci dňa´. Je to ´vstupná brána do snov. Čítanie na dobrú noc je pre deti nesmierne dôležité. Podporuje rozvoj reči, fantázie, poskytuje pozitívne vzory a navodzuje príjemnú atmosféru spánku´, podľa jednej webowej stránky určenej na presne takú tému: rozprávky na dobrú noc pre deti.

V tomto blogu by som sa chcel venovať celkom inej téme: ´rozprávkam na dobrý deň´ s rozdielom, že tieto budú pre dospelých, ale nie pred spaním, ale na každý deň, aby, v podobnom štýle ako rozpravky na dobrú noc pre deti, ´podporili rozvoj fantázie, poskytli pozitívne vzory a navodili príjemnú atmosféru a pozitívne očakávania veriacich ľudí do budúcnosti každý deň´! A budú mať, ako väčšnia rozprávok pre deti na dobrú noc ako zdroj – Bibliu.

Budú založené na rozprávkovej niti ´bol raz jeden kráľ´, podobne ako v rozprávke o popoluške, ktorá bola mnohokrát zopakovaná v knihách a dokonca mnohých filmových predstaveniach. Ale ako je to aj so svetovými rozprávkami na dobrú noc pre deti, vzor, ktorý im dala Biblia sa môže aplikovať a rozvinúť do nekonečných sfér ľudského každodenného života každého človeka bez rozdielu vzdelania, sociálneho postavenia alebo finančnej situácie…

Pokračovanie…

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

MSMK: Prekonanie tragédie geopolitiky!

14.04.2024

Medzinárodné stretnutie mierovej koalície s témou: Prekonanie celej tragédie geopolitiky na svojom 45. zasadnutí v 2024, vzhľadom na neistý stav svetových záležitostí je pozoruhodné, no má i kľúčový úspech! Hlavnou témou stretnutia bolo, prečo je nová paradigma mieru prostredníctvom rozvoja! A jediným prostriedkom na vyriešenie veľkých geopolitických bodov, ktoré by [...]

Čína protestovala proti USA a Japonsku!

13.04.2024

Čínske ministerstvo zahraničných vecí reagovalo na vyhlásenie spoločných lídrov Spojených štátov a Japonska vydané po rokovaniach podaním vážnych demaršov – oficiálnych protestov – obom krajinám, tak oznámila na dnešnom brífingu tlačová hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí M Ning.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,292
Celková čítanosť: 3317457x
Priemerná čítanosť článkov: 2568x

Autor blogu

Kategórie