Zelenskyj sa vyhráža nukleárnym zásahom!

Zelenskyj sa vyhráža, že ak bude Ukrajine odmietnuté členstvo v NATO, Ukrajina by mohla prejsť na jadrovú energiu! Na summite Európskej rady v Bruseli navrhol: “Buď bude mať Ukrajina jadrové zbrane a to bude naša ochrana, alebo by sme mali mať nejaké spojenectvo!

Okrem NATO dnes nepoznáme žiadne efektívne spojenectvá. Dodal: Krajiny NATO nie sú vo vojne. Všetci ľudia v krajinách NATO sú v mieri. Preto volíme NATO. Nie jadrové zbrane.“ Podľa správ na tej istej tlačovej konferencii naznačil, že to isté povedal prezidentovi Trumpovi!

Prikrývanie verejného globálneho dlhu!

18.10.2024

Globálny verejný dlh je zvýšený. Predpokladá sa, že v roku 2024 presiahne 100 biliónov USD a v strednodobom horizonte sa zvýši. Táto kapitola ukazuje, že riziká tak ohrozujúce výhľad dlhu sú výrazne naklonené smerom nahor. Vo veľmi nepriaznivom scenári sa aj odhaduje, že celosvetový dlh bude o tri roky dopredu o takmer 20 percentuálnych bodov HDP vyšší jak základná [...]

MMF – sporme dnes alebo viac neskôr!

17.10.2024

Vrátane USA, Veľkej Británie, Francúzska, Talianska! V rámci prípravy na budúcotýždňové jesenné zasadnutie Medzinárodného menového fondu, či Svetovej banky vo Washingtone, vydal MMF včera svoju poslednú správu Fiscal Monitor, v ktorej vyzýval k „ukrytiu verejného dlhu“ ,

USA hrozia Izraelu zbrojným embargom

16.10.2024

Joe Biden poskytol Izraelu ohromnú vojenskú pomoc vo výške 17,9 miliardy dolárov od vypuknutia vojny Izraela v Gaze. Hoci Biden pokračoval vo svojej neochvejnej podpore Izraela, rýchlo sa zhoršujúca humanitárna kríza v Gaze spôsobila pozastavenie tohto základného princípu jeho žalostnej zahraničnej politiky. Najsilnejší znak zmeny, v štruktúre podpory Izraela zo strany [...]

Kuba, blackout, Havana

Kuba po celoostrovnom blackoute pomaly obnovuje dodávky elektriny

19.10.2024 08:06

Kuba začala v polovici piatkového večera po celoostrovnom výpadku postupne obnovovať dodávky elektriny.

trump

Trump: Ak pôjde Čína na Taiwan, uvalím na ňu 150 až 200 % clá

19.10.2024 07:46

Pokiaľ by Čína "šla na Taiwan", kandidát Republikánskej strany na prezidenta USA Donald Trump by uvalil na Peking dodatočné clá.

SR NRSR 19.schôdza 15.deň konsolidácia BAX

Hrabko: Správa SIS k atentátu je ako Columbova žena. Dolinková je prvá obeť konsolidácie

19.10.2024 07:11

Avizovaná správa SIS o atentáte na premiéra vzbudila veľké emócie ešte predtým, ako vôbec uzrela svetlo sveta, hovoríl publicista Juraj Hrabko.

vojna na Ukrajine, Kursk

ONLINE: Poľský minister: Ukrajinci sú statoční, ale vojnou vyčerpaní. Plán víťazstva nezmení okamžite realitu

19.10.2024 07:00

Ukrajinci žijúci v Poľsku zatiaľ neprejavujú príliš veľký záujem o plánovanú dobrovoľnícku brigádu, hovorí poľský minister obrany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,423
Celková čítanosť: 3704230x
Priemerná čítanosť článkov: 2603x

Autor blogu

Kategórie