Založ si blog

Rusko rozmiestňuje jadrové ICBM Yars!

Rusko rozmiestnilo novú medzikontinentálnu balistickú strelu Yars na svojej základni Kozelsk v regióne Kaluga, citovali ruské médiá v stredu (22.11.2023) vyhlásenie ministerstva obrany. Raketa je schopná niesť viacero termonukleárnych hlavíc. 

Podľa tvrdení RF je nová raketa schopná zasiahnuť aj cez obranné štíty USA, aj ich spojencov. Pluk Kozelsk, kde bola nová raketa tiež naložená do sila, bol prvým z ruských strategických raketových síl, ktoré i začali modernizovať na rakety Yars založené na silách, uviedla ruská tlačová agentúra RIA.

Nemci protestujú za svoju demokraciu!

09.05.2024

Nemci vyšli do ulíc, aby chránili svoju demokraciu, zatiaľ čo Američania sa pripravujú na ďalšie voľby. A podľa bývalého šéfa generálneho štábu Donald Trump bežne chválil Adolfa Hitlera, o ktorom tiež povedal, že „urobil niekoľko dobrých vecí“, i talianskeho fašistického diktátora, B. Mussoliniho označil za „skvelého chlapa“. Keď vidia, ako to v [...]

Prečo Putin sleduje voľby v Bulharsku!

07.05.2024

Prečo? Bulharskí voliči pôjdu v nedeľu k volebným urnám už po piatykrát za 2 roky, no dúfajúc v zatiaľ neuchopiteľný výsledok prebiehajúceho súboja medzi Bojkom Borissovom, zo stredopravej strany GERB a Kirilom Petkovom, ale ktorý vedie stranu Pokračujeme v zmene, a aj protikorupčná koalícia Demokratického Bulharska (PP-DB). Obaja sú bývalí premiéri. Bulharsko, ale [...]

Zelensky na zozname zločincov vlády RF!

06.05.2024

Koncom týždňa došlo k ďalšiemu kľúčovému vývoju, ktorý naznačuje, že Rusko eskaluje v reakcii na stále viac zbraní a miliárdy dolárov, ktoré prúdia do Kyjeva zo Západu: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol práve pridaný na zoznam najhľadanejších zločincov ruskej vlády.

Zuzana Dolinková

Poslanci začali mimoriadnu schôdzu, opozícia chce odvolať Dolinkovú

09.05.2024 18:09, aktualizované: 19:05

Ministerka podľa opozície nerieši problémy zdravotníctva.

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,307
Celková čítanosť: 3366064x
Priemerná čítanosť článkov: 2575x

Autor blogu

Kategórie