Založ si blog

Ruské rakety rozbili Ukrajinský prístav!

Ruské rakety zasiahli ukrajinský prístav na Dunaji, vedľa Rumunska! Moskva vyslala aj jasný odkaz, že Rusko nebude tolerovať žiadny vývoz ukrajinského obilia cez Čierne more, s výnimkou podmienok, ktoré diktuje. Prístav Reni sa nachádza na Dunaji, doslova cez rieku, od Rumunska, ktoré je členom NATO. 

Mesto Reni tiež leží blízko hraníc s Moldavskom. No a v dôsledku zásahu lode smerujúce k Reni, teraz cúvali na lodný kanál a do Čierneho mora. Ale ďalším dôsledkom ruského zásahu je len náhly pokles dostupnosti poistenia pre lode smerujúce do Čierneho mora. Kritika NATO voči Reniho úderu sa však zdá byť obmedzená. 

Žeby moderný Osvienčim v dnešnej Gaze?

13.05.2024

Situácia v Gaze je teraz vo fáze vyhladzovania. Izraelské obranné sily (IDF) dnes vydali „naliehavé varovanie“, v ktorom vyzvali obyvateľov v centrálnych častiach Rafahu, aby sa evakuovali, pretože ich oblasť bude „nebezpečnou bojovou zónou“! A aby okamžite prešli do „humanitárnej zóny“ na pobreží v oblasti Al Mawasi. Podobne i Palestínčanom v severnom tábore Gazy [...]

Využitie fiktívnej antisemitskej krízy!

12.05.2024

Využívajú fiktívnu antisemitskú krízu na podporu svojej skutočnej genocídy Gazi! A je to jedna, no ale z najviac frustrujúcich vecí, ktoré sa práve teraz vo svete dejú! Ľudia so svedomím robia všetko, čo je v ich silách, aby to mohli zastaviť! Aby zastavili izraelské zverstvá podporované Spojenými štátmi v Gaze, ale priaznivci Izraela na to reagujú poukazovaním na [...]

Zachraňte Západ z jeho jadrovej vojny!

10.05.2024

6. máj bol začiatkom dvojdňovej štátnej návštevy čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga vo Francúzsku, a kde prezidentovi Emmanuelovi Macronovi, ponúkol jasnú víziu hospodárskej, a aj politickej spolupráce medzi národmi Západu a národmi globálneho Juhu, obrovským potenciálom pre rozvoj, a to znamená výhru pre všetky národy!

Gruzínsko / Tbilisi /

Výbor gruzínskeho parlamentu odobril návrh sporného zákona o 'zahraničných agentoch' za 67 sekúnd

13.05.2024 18:23

Rýchlosť prerokúvania a hlasovania zdôvodnil predseda výboru tým, že tretie čítanie obsahuje iba redakčné pozmeňujúce a doplňujúce návrhy.

indonézia, sopka, záplavy

Indonéziu sužujú záplavy, zahynuli už desiatky ľudí. Na jednom z jej ostrovov vybuchla sopka

13.05.2024 18:18

Obyvateľov ohrozujú aj veľké sopečné kamene, ktoré sa začali valiť po silnom daždi z jednej z najaktívnejších indonézskych sopiek.

Sergej Šojgu / Valerij Gerasimov /

Splní Putin Prigožinov sen? Po Šojguovi môže padnúť aj Gerasimov

13.05.2024 18:11

Kto by si nepamätal virálne video, na ktorom šéf súkromnej žoldnierskej armády vlani v máji nad hromadou tiel svoich bojovníkov zúrivo kričal: "Šojgu! Gerasimov! Kde je munícia?"

bobor, mokrad, dubrava, zahorie

Podľa svedkov sú v okolí Zlína už tri medvede

13.05.2024 17:58

Podľa polície by mali byť obyvatelia regiónu pri pobyte v lese opatrní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,310
Celková čítanosť: 3373585x
Priemerná čítanosť článkov: 2575x

Autor blogu

Kategórie