Založ si blog

Bieloruský prezident končí vzbúru v Rusku!

Alebo aj obľúbená hra oligarchov sveta! Zdá sa, že bezprostredná kríza okolo pohybu kolóny síl súkromnej vojenskej spoločnosti Wagner smerom k Moskve bola zažehnaná intervenciou bieloruského prezidenta Aleksandra Lukašenka:

‚Sobotu ráno prezident Ruska Vladimir Putin informoval svojho bieloruského partnera o situácii na juhu Ruskej Federácia, ktorú údajne spôsobila súkromná vojenská spoločnosť Wagner. Hlavy štátov sa dohodli na spoločných akciách’!

Opakuje sa dnes história zo Sarajeva?

16.05.2024

„Sme na pokraji občianskej vojny,“ vážne varoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v stredu 15. mája neskoro po tom, ako dnes v dôsledku pokusu o atentát na premiéra Roberta Fica, ktorý bojuje o život. „Ten strelec vystrelil päťkrát…prvé informácie, ktoré máme, sú, že išlo o politicky motivovaný čin,“

Rozvaha alebo hra na slepú babu?

16.05.2024

Ruský prezident Vladimir Putin strávi 16. až 17. mája návštevou v Pekingu s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Kremeľ dnes oznámil, že obaja „budú mať rozsiahlu diskusiu o celom rozsahu otázok týkajúcich sa zastrešujúceho partnerstva a strategickej spolupráce medzi Ruskom a Čínou“!

Amerika podporuje revolúciu v Gruzínsku!

15.05.2024

Denník The Washington Post priniesol titulok: “Desaťtisíce ľudí v Gruzínsku protestujú proti zákonu o zahraničných agentoch ruského štýlu, poradca pre národnú bezpečnosť USA, Jake Sullivan pochválil tých, ktorí sa postavili proti návrhu zákona, ktorý už navrhla strana Gruzínsky Sen.” Lenže demonštranti požadovali, aby nebol prijatý zdanlivo pokrývajúci farebnú [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,313
Celková čítanosť: 3378945x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie