Založ si blog

Pekingské ministerstvo odhaľuje BBC!

‚Je úlohou novinárov BBC podávať správy alebo vymýšľať si správy?’, pýtal hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Čao Li-ťien reakciu BBC na protičínske vyjadrenia sa, britského premiéra Rišiho Sunaka z 28. novembra týkajúce sa klamstiev BBC o čínskom zadržaní novinára BBC Eda Lawrencea, ktorý zasahoval do protestu v Šanghaji. BBC informovala, že bol zatknutý a zbitý, 

Zhao agentúra Agence France-Presse aj vysvetlila, že jednotlivec bol medzi demonštrantmi blokujúcimi križovatku, ktorých polícia tam požiadala, aby ju opustili. Reportér BBC, neodišiel, ani neidentifikoval, ako novinár BBC, až po zadržaní a potom, keď sa identifikoval, mu dovolili odísť. Ale BBC okamžite prekrútila príbeh, že jej novinára zatkla a zbila polícia!

Zhao agentúra vysvetlila, že zahraniční novinári sa nesmú zapájať do aktivít, nezlučiteľných, s ich funkciou novinárov: ‚V Číne pôsobí mnoho zahraničných mediálnych organizácií. Ako to je, že BBC je vždy zapletená do problémov na mieste činu? Britské ministerstvo zahraničných vecí si napriek tomu volalo čínskeho veľvyslanca Zhenga Zeguanga na protest proti Lawrencovmu zadržaniu.

USA sa pripravujú na volebný chaos!

30.04.2024

Hlboký štát (DS) sa pripravuje na volebný chaos 2024, falošné palestínske protesty sa budú meniť, keď sa blížime k voľbám a už nastavuje naratív, že Čína bude zasahovať do prezidentských volieb. Presne podľa plánu presadzuje odstránenie prezidentskej imunity, ak sa tak stane, znamená to, že všetci ostatní prezidenti môžu byť obvinení. Bude D. Trump chránený? S [...]

USA rakovina sa mení a prognóza je vojna!

28.04.2024

USA minister zahraničných vecí Tony Blinken ukončil 26. apríla 2024 trojdňovú návštevu Číny pohrozením svojmu hostiteľskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi, že ak Čína nepreruší, svoju rozhodujúcu, ekonomickú spoluprácu s RF, v oblasti high-tech industrializácie uviedol, že obchodné a finančné sankcie voči Číne by sa mohli v krátkom čase prudko zvýšiť!

Chcú dávať smer svetu hore nohami!

27.04.2024

Americký Kongres odhlasoval peniaze, ktoré nemajú, aby natlačil vojenské zbrane do najnestabilnejších častí zemegule. Lenže na obranu „demokracie“ demokratickí, ale i republikánski zákonodarcovia tvrdo hovoria o rozdrvení pokojných demonštrantov, ktorí sú proti genocíde v Gaze, Ukrajine, Iránu!

Kyrgyzstan Summit CIS

Po masakre pri Moskve Putin vyháňa z Ruska Tadžikov. Mohol by podmínovať pevnú pôdu pod ich prezidentom?

01.05.2024 15:00

Občania Tadžikistanu majú veľký problém dostať sa cez ruské štátne hranice. Aké dôsledky môže mať nehostinnosť Ruska pre vývoj v ich krajine?

Čaňa

Po požiari príbytkov v Čani umiestnili v miestnej telocvični 45 ľudí vrátane 24 detí

01.05.2024 14:57

Obec podľa starostu zatiaľ mimoriadnu situáciu neplánuje vyhlásiť.

Sopka / Erupcia / Ruang /

Indonézska sopka Ruang chrlí do vzduchu horúce oblaky dymu a popola

01.05.2024 14:39

Úrady vyzvali ľudí, aby dodržiavali vzdialenosť aspoň sedem kilometrov od kráteru sopky.

Jicchak Herzog / Antony Blinken /

Nadišiel čas na dohodu o prímerí, vyhlásil v Izraeli americký šéf diplomacie Blinken

01.05.2024 14:16

Vyjednávači - Egypt, Katar a Spojené štáty - stále čakajú na reakciu Hamasu na najnovšiu verziu návrhu dohody o prímerí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,301
Celková čítanosť: 3349174x
Priemerná čítanosť článkov: 2574x

Autor blogu

Kategórie