Založ si blog

Rusko skúša svoje jadrové rakety!

Ruské ministerstvo obrany 1. júna oznámilo, že vykonáva skúšanie svojich systémov medzikontinentálnych balistických rakiet Yars severovýchodne od Moskvy, krátko po vyhlásení prezidenta Bidena, ktorý potvrdil, že USA pošlú pokročilé raketové systémy a muníciu na Ukrajinu. Systém Yars sa skúša na mobilných odpaľovacích zariadeniach montovaných na nákladných autách, ktoré je oveľa ťažšie odhaliť ako tie stacionárne. 

Cvičenie zahŕňa asi 1 000 osôb aj 100 vozidiel. Cvičenia zahŕňali nastavenie raketových systémov v ich poľných pozíciách, zmenu postavenia, organizáciu bojového zabezpečenia, a zároveň maskovania. I keď nové raketové systémy poskytnuté Ukrajine, Spojenými štátmi, majú dosah 58 míľ, systém Yars má dosah vyše 6 800 míľ. Tento príbeh bol široko pokrytý západnými médiami, titulkami ako následovne:

 

Newsweek: Rusko drží jadrové cvičenia, keď Biden posiela rakety na Ukrajinu

Zelensky na zozname zločincov vlády RF!

06.05.2024

Koncom týždňa došlo k ďalšiemu kľúčovému vývoju, ktorý naznačuje, že Rusko eskaluje v reakcii na stále viac zbraní a miliárdy dolárov, ktoré prúdia do Kyjeva zo Západu: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol práve pridaný na zoznam najhľadanejších zločincov ruskej vlády.

Vonkajšie zasahovanie do volieb v Kanade!

04.05.2024

Zahraničné zasahovanie do volieb v Kanade podkopalo dôveru verejnosti v demokratických voľbách! Aj keď Zahraničné zasahovanie nezmenilo výsledok kanadských federálnych volieb v rokoch 2019, a aj 2021, ale podkopalo práva kanadských voličov, pretože „pokazilo proces“ a narušilo dôveru verejnosti. To je záver komisárky Marie-Josée Hogue v jej priebežnej správe na Global [...]

USA vstupuje do fázy zrýchleného kolapsu!

03.05.2024

Teraz vstupujeme do fázy zrýchleného kolapsu najväčšieho národa v histórii celého ľudstva, kedysi známeho ako aj Amerika alebo Spojené štáty americké! Američania už nemajú národ. Už nemáme funkčnú zastupiteľskú vládu, čestné voľby, slobodnú tlač ani spravodlivý justičný systém! Odtiaľ sa kolaps zrýchľuje rýchlejšie a práve teraz ich súčasne prenasledujú [...]

charkov

Všetko sa zachvelo, jediný úder zničil celú ulicu. Rusi prvýkrát zabíjali 1,5-tonovou bombou

06.05.2024 16:27

Všetko naokolo sa zachvelo, akoby sa začalo zemetrasenie. Jediný úder zničil celú ulicu, napísal šéf vyšetrovacieho oddelenia regionálnej polície.

autobus

Na diaľnici R1 sa prevrátil autobus, ktorý ťahala odťahová služba

06.05.2024 16:17

Prejazdný je len jeden jazdný pruh.

Maroš Žilinka

Žilinka rázne odmietol, že sa vyhol otázkam: Médiá ma neoslovili a zákon nepozná 'neformálnu debatu s opozíciou'

06.05.2024 16:13

Generálny prokurátor Maroš Žilinka sa ohradil voči článku v denníku Sme, že sa "vyhol otázkam poslancov aj médií".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,305
Celková čítanosť: 3360759x
Priemerná čítanosť článkov: 2575x

Autor blogu

Kategórie