Založ si blog

Vyvrátenie teórie skleníkového efektu!

V izolovanom globálnom atmosférickom systéme ako je Zem, v hydrostatickej rovnováhe a tiež v kozmickom vákuu sa teplo prenáša iba v súlade so zákonmi termodynamiky, tepelnými a aj vodivými vlastnosťami, rôznych zložiek, ako sú oceánske vody, pôdy a atmosférické plyny a atmosférický adiabatický gradient. Rovnaké podmienky platia pre planéty s obrovskou atmosférickou hmotnosťou, ako sú Venuša a Jupiter aj Saturn, ktorých povrchy a/alebo jadrá sú ohrievané iba Kelvinovým-Helmholtzovým mechanizmom a gravitačným stláčaním plynov podľa ich hmotnosti/hustoty, jak impedancia ich nepriehľadných atmosfér voči slnečnému žiareniu.

V prípade zemskej atmosféry, s relatívne vysokou riedkosťou a priehľadnosťou a aktívnym kolobehom vody, ktorý neexistuje na Venuši, Saturne a Jupiteri, sú hlavnými faktormi ovplyvňujúcimi prenos tepla žiarenie súvisiace so slnečnými cyklami a kolobehom vody vrátane vyparovania, dážďa, snehu, ale i ľadu, ktorý reguluje zmenu atmosférického gradientu zo suchého na vlhký. Preto takzvaný ‚skleníkový efekt‘ alebo aj pseudomechanizmy, ako je ‚spätné žiarenie‘, nemajú žiadny vedecký základ a práve preto sú v rozpore so všetkými zákonmi fyziky a termodynamiky, vrátane kalorimetrie a tiež výťažkov termodynamických cyklov atmosférických plynov, entropie, tepelného prúdenia na zemský povrch, vlnová mechanika a 1. a 2. zákon termodynamiky.

USA sa pripravujú na volebný chaos!

30.04.2024

Hlboký štát (DS) sa pripravuje na volebný chaos 2024, falošné palestínske protesty sa budú meniť, keď sa blížime k voľbám a už nastavuje naratív, že Čína bude zasahovať do prezidentských volieb. Presne podľa plánu presadzuje odstránenie prezidentskej imunity, ak sa tak stane, znamená to, že všetci ostatní prezidenti môžu byť obvinení. Bude D. Trump chránený? S [...]

USA rakovina sa mení a prognóza je vojna!

28.04.2024

USA minister zahraničných vecí Tony Blinken ukončil 26. apríla 2024 trojdňovú návštevu Číny pohrozením svojmu hostiteľskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi, že ak Čína nepreruší, svoju rozhodujúcu, ekonomickú spoluprácu s RF, v oblasti high-tech industrializácie uviedol, že obchodné a finančné sankcie voči Číne by sa mohli v krátkom čase prudko zvýšiť!

Chcú dávať smer svetu hore nohami!

27.04.2024

Americký Kongres odhlasoval peniaze, ktoré nemajú, aby natlačil vojenské zbrane do najnestabilnejších častí zemegule. Lenže na obranu „demokracie“ demokratickí, ale i republikánski zákonodarcovia tvrdo hovoria o rozdrvení pokojných demonštrantov, ktorí sú proti genocíde v Gaze, Ukrajine, Iránu!

Väzeň / Väzni / ZVJS /

V slovenských väzniciach zaznamenali historicky najvyšší počet cudzincov

01.05.2024 12:56

Celkový počet väznených osôb sa, naopak, znížil.

Armáda / Ekvádor /

Na západe Ekvádoru platí výnimočný stav, armáda bude bojovať s gangmi

01.05.2024 11:34

Bezpečnostná situácia v Ekvádore sa dramaticky zhoršila po tom, ako začiatkom januára ušiel z väzenia jeden z najmocnejších zločineckých bosov José Adolf Macias.

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,301
Celková čítanosť: 3349136x
Priemerná čítanosť článkov: 2574x

Autor blogu

Kategórie