Založ si blog

Bielorusko zastavilo prísun plynu do EÚ!

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko minulý týždeň pohrozil zastavením toku ruského zemného plynu do západnej Európy cez Bielorusko, ak Európska únia uvalí nové sankcie na hraničnú krízu s Poľskom. Ale už 16. novembra boli uvalené nové sankcie, prezident Lukašenko zopakoval, že to bude mať celkom okamžitú! odpoveď! Bielorusko dnes oznámilo neplánované opravy na veľkom plynovode a odstavilo ho. Uviedli, že to môže trvať približne tri dni. Bieloruská tranzitná spoločnosť, Gomeltransnefť Družba si myslela, že svoju novembrovú kvótu ešte splnia. Napriek tomu, že ruský prezident Vladimir Putin, cez víkend varoval pred takými činmi a povedal, že z takých činov nemôže vzísť nič dobré.

Prečo Putin sleduje voľby v Bulharsku!

07.05.2024

Prečo? Bulharskí voliči pôjdu v nedeľu k volebným urnám už po piatykrát za 2 roky, no dúfajúc v zatiaľ neuchopiteľný výsledok prebiehajúceho súboja medzi Bojkom Borissovom, zo stredopravej strany GERB a Kirilom Petkovom, ale ktorý vedie stranu Pokračujeme v zmene, a aj protikorupčná koalícia Demokratického Bulharska (PP-DB). Obaja sú bývalí premiéri. Bulharsko, ale [...]

Zelensky na zozname zločincov vlády RF!

06.05.2024

Koncom týždňa došlo k ďalšiemu kľúčovému vývoju, ktorý naznačuje, že Rusko eskaluje v reakcii na stále viac zbraní a miliárdy dolárov, ktoré prúdia do Kyjeva zo Západu: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol práve pridaný na zoznam najhľadanejších zločincov ruskej vlády.

Vonkajšie zasahovanie do volieb v Kanade!

04.05.2024

Zahraničné zasahovanie do volieb v Kanade podkopalo dôveru verejnosti v demokratických voľbách! Aj keď Zahraničné zasahovanie nezmenilo výsledok kanadských federálnych volieb v rokoch 2019, a aj 2021, ale podkopalo práva kanadských voličov, pretože „pokazilo proces“ a narušilo dôveru verejnosti. To je záver komisárky Marie-Josée Hogue v jej priebežnej správe na Global [...]

Dušan Keketi

Sto dní ministra Keketiho: Rezort nemá ešte ani sídlo a stihol si už vyslúžiť chvály aj ostrú kritiku

08.05.2024 07:00

Vzniklo pred vyše troma mesiacmi, aby zvášilo povedomie o Slovensku. Dodnes však nemá ani riadne fungujúcu webovú stránku.

vojna na Ukrajine, M777, Doneck

ONLINE: Ďalší silný ruský útok na ukrajinskú energetiku. Minister odporúča šetriť elektrinou

08.05.2024 06:40, aktualizované: 07:43

Rusko podniklo ďalší rozsiahly vzdušný útok na Ukrajinu, použilo pri ňom riadené strely a drony.

Srbsko, Čína, Si Ťin-pching, Peng Li-jüan, Aleksandar Vučič

Si Ťin-pching je v Srbsku, pripomenul zásah čínskej ambasády lietadlom NATO spred štvrťstoročia

08.05.2024 06:05

Čínsky prezident Si Ťin-pching pokračuje vo svojej ceste po Európe. Z Francúzska sa v utorok presunul do Srbska, kde ho privítal jeho náprotivok Aleksandar Vučić.

Jutta Urpilainenová

Nová studená vojna? Eurokomisárka vysvetľuje, ako vyzerá konkurenčný boj s Ruskom a Čínou

08.05.2024 06:00

Eurokomisárka pre medzinárodné partnerstvá Jutta Urpilainenová hovorí o právnom štáte a médiách na Slovensku aj konkurenčnom boju EÚ s Ruskom a Čínou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,306
Celková čítanosť: 3363161x
Priemerná čítanosť článkov: 2575x

Autor blogu

Kategórie