Založ si blog

Ničivá sila a konečné zlyhanie QE!

V článku o QE sme dospeli k záveru, že kvantitatívne uvoľňovanie peňazí ako prostriedok stimulácie ekonomík aj financovania vládnych deficitov v koncoch zlyhá. Základným predpokladom je, že prevod ďalších peňazí do nebankoviek s cieľom nafúknuť finančné aktíva i do bánk na krytie vládnych financií bude už v roku 2021 príliš veľký na to, aby uspel bez toho, aby to ohrozilo nekryté meny a finančné trhy. 

Je pravda, že tento názor je v príkrom rozpore so spoločným keynesiánskym názorom, že akonáhle covid skončí, ekonomiky začnú opäť rásť. Takéto články pomáhajú čitateľom pochopiť, prečo QE zlyhá, aj popisuje, ako sa zmenili jeho ciele od stimulácie ekonomiky zvyšovaním cien aktív k financovaniu rýchlo sa zvyšujúcich rozpočtových deficitov medzi QE upísanými bankami a medzi nebankovými finančnými inštitúciami.

Zelensky na zozname zločincov vlády RF!

06.05.2024

Koncom týždňa došlo k ďalšiemu kľúčovému vývoju, ktorý naznačuje, že Rusko eskaluje v reakcii na stále viac zbraní a miliárdy dolárov, ktoré prúdia do Kyjeva zo Západu: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol práve pridaný na zoznam najhľadanejších zločincov ruskej vlády.

Vonkajšie zasahovanie do volieb v Kanade!

04.05.2024

Zahraničné zasahovanie do volieb v Kanade podkopalo dôveru verejnosti v demokratických voľbách! Aj keď Zahraničné zasahovanie nezmenilo výsledok kanadských federálnych volieb v rokoch 2019, a aj 2021, ale podkopalo práva kanadských voličov, pretože „pokazilo proces“ a narušilo dôveru verejnosti. To je záver komisárky Marie-Josée Hogue v jej priebežnej správe na Global [...]

USA vstupuje do fázy zrýchleného kolapsu!

03.05.2024

Teraz vstupujeme do fázy zrýchleného kolapsu najväčšieho národa v histórii celého ľudstva, kedysi známeho ako aj Amerika alebo Spojené štáty americké! Američania už nemajú národ. Už nemáme funkčnú zastupiteľskú vládu, čestné voľby, slobodnú tlač ani spravodlivý justičný systém! Odtiaľ sa kolaps zrýchľuje rýchlejšie a práve teraz ich súčasne prenasledujú [...]

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana', varuje ISW

06.05.2024 06:45

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

José Raúl Mulino

Voľby prezidenta Panamy vyhral spojenec odsúdeného exprezidenta

06.05.2024 06:41

Mulino sľúbil ďalšiu vlnu ekonomickej prosperity a tiež zastavenie migračnej vlny na hraniciach Panamy s Kolumbiou.

Trump

Trump prirovnal správanie Bidenovej vlády k metódam nacistického gestapa

06.05.2024 06:19

Americký exprezident Donald Trump vyhlásil, že administratíva Joea Bidena používa podobné taktiky ako gestapo.

Izrael, holokaust

Netanjahu: V prípade potreby sa ubránime aj sami. Je to poučenie z holokaustu

06.05.2024 06:07

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu odmietol nátlak medzinárodného spoločenstva, ktoré žiada pozastavenie vojnového ťaženia v Pásme Gazy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,305
Celková čítanosť: 3359659x
Priemerná čítanosť článkov: 2574x

Autor blogu

Kategórie