Založ si blog

Nové velenie NATO vyhlásené za funkčné!

Minulý štvrtok NATO vyhlásilo svoje nové atlantické velenie za funkčné počas slávnostného ceremoniálu v Norfolku vo Va. NATO je transatlantická aliancia a severný Atlantik je nevyhnutný pre bezpečnosť Európy. Uviedol to vo vyhlásení generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg: ‚Naše nové atlantické velenie ale určite zaistí, aby kľúčové trasy pre posilnenie a dodávky zo Severnej Ameriky do EÚ zostali bezpečné’.

Na čele nového velenia je viceadmirál USA Andrew Lewis, ktorý velí aj 2. flotile USA. ‚Zriadenie tohto velenia potvrdzuje trvalú súdržnosť európy s NATO a jeho schopnosť čeliť všetkým výzvam‘, uviedol Lewis v časopise Navy Times. A ďalej pokračuje: ‚Rozpoznali sme čoraz zložitejšie operačné prostredie, najmä v tejto geografickej oblasti‘, uviedol. NATO sa tejto výzve prispôsobilo posilnením svojej obrannej schopnosti!

Americké námorníctvo, akoby chcelo povedať, že NATO organizuje tento týždeň v Atlantiku protiponorkové cvičenie s názvom ‚Čierna vdova‘, v ktorom už aj ich služba vyskúša svoju schopnosť zistiť a sledovať podmorské plavidlá v regióne, kde sa údajne vyskytla ruská zintenzívnená aktivita! ‚Musíme si udržať našu pozičnú výhodu nad protivníkom, to jest podmorskej schopnosti Rusov, konkrétne v Atlantiku!

Protesty na kampuse a útoky na ne v USA!

02.05.2024

Ako reaguje globálny juh na videozáznamy, ktoré kolujú na sociálnych sieťach, kde americká polícia zatýka desiatky študentov, učiteľov zúčastňujúcich sa na politických demonštráciách, ktoré sú niekedy veľké, často búrlivé, no zatiaľ takmer úplne nenásilné? Ktorý národ sa nebude usmievať na prednáške zo Spojených štátov o slobode prejavu a americkaj [...]

USA sa pripravujú na volebný chaos!

30.04.2024

Hlboký štát (DS) sa pripravuje na volebný chaos 2024, falošné palestínske protesty sa budú meniť, keď sa blížime k voľbám a už nastavuje naratív, že Čína bude zasahovať do prezidentských volieb. Presne podľa plánu presadzuje odstránenie prezidentskej imunity, ak sa tak stane, znamená to, že všetci ostatní prezidenti môžu byť obvinení. Bude D. Trump chránený? S [...]

USA rakovina sa mení a prognóza je vojna!

28.04.2024

USA minister zahraničných vecí Tony Blinken ukončil 26. apríla 2024 trojdňovú návštevu Číny pohrozením svojmu hostiteľskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi, že ak Čína nepreruší, svoju rozhodujúcu, ekonomickú spoluprácu s RF, v oblasti high-tech industrializácie uviedol, že obchodné a finančné sankcie voči Číne by sa mohli v krátkom čase prudko zvýšiť!

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10, aktualizované: 07:45

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,302
Celková čítanosť: 3350066x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie