Založ si blog

Už ste videli čiernu labuť?

 

Čierna labuť je nepredvídateľná udalosť, ktorá presahuje rámec toho, čo sa bežne očakáva od situácie a má potenciálne vážne následky. Udalosti čiernej labute sa vyznačujú extrémnou zriedkavosťou, závažným dopadom a praxou vysvetlenia rozsiahleho zlyhania pri ich predvídaní ako jednoduchej pošetilosti pri spätnom pohľade. Koronavírus je dnes takou čiernou labuťou!

Tento termín bol propagovaný Talebom, finančným profesorom, spisovateľom a bývalým obchodníkom na Wall Street. Taleb takto opisuje čiernu labuť: 1) prekračuje bežné očakávania, ktoré sú také zriedkavé, že ani možnosť, že k nim dôjde, nie je známa, 2) má katastrofický dopad, keď k nim dôjde, a 3) je vysvetlená spätne, ako predvídateľná! Budúca čierna labuť – Veľké Súženie!

 

Protesty na kampuse a útoky na ne v USA!

02.05.2024

Ako reaguje globálny juh na videozáznamy, ktoré kolujú na sociálnych sieťach, kde americká polícia zatýka desiatky študentov, učiteľov zúčastňujúcich sa na politických demonštráciách, ktoré sú niekedy veľké, často búrlivé, no zatiaľ takmer úplne nenásilné? Ktorý národ sa nebude usmievať na prednáške zo Spojených štátov o slobode prejavu a americkaj [...]

USA sa pripravujú na volebný chaos!

30.04.2024

Hlboký štát (DS) sa pripravuje na volebný chaos 2024, falošné palestínske protesty sa budú meniť, keď sa blížime k voľbám a už nastavuje naratív, že Čína bude zasahovať do prezidentských volieb. Presne podľa plánu presadzuje odstránenie prezidentskej imunity, ak sa tak stane, znamená to, že všetci ostatní prezidenti môžu byť obvinení. Bude D. Trump chránený? S [...]

USA rakovina sa mení a prognóza je vojna!

28.04.2024

USA minister zahraničných vecí Tony Blinken ukončil 26. apríla 2024 trojdňovú návštevu Číny pohrozením svojmu hostiteľskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi, že ak Čína nepreruší, svoju rozhodujúcu, ekonomickú spoluprácu s RF, v oblasti high-tech industrializácie uviedol, že obchodné a finančné sankcie voči Číne by sa mohli v krátkom čase prudko zvýšiť!

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,302
Celková čítanosť: 3350818x
Priemerná čítanosť článkov: 2574x

Autor blogu

Kategórie