Založ si blog

D. Trump spôsobuje záchvaty o Taiwane!

Nedávne komentáre Donalda Trumpa v rozhovore pre Bloomberg zo 16. júla 2024, vyvolali veľa hyperzáchvatov! Trump v ňom tvrdil, že „Taiwan nám nič nedáva“ a že „Taiwan by nám mal platiť za obranu, akí sme hlúpi? Vzali nám celý obchod s čipmi. Sú nesmierne bohatí. A nemyslím si, že sa líšime v poistení! Prečo to robíme,“ spýtal sa Trump.

Jeho komentáre niektorých šokovali, pretože cena akcií najväčšej taiwanskej polovodičovej spoločnosti, či Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), hneď potom klesla niekoľko percentuálnych bodov! Trump však iba povedal to, čo si mnohí západní politici myslia a potichu robia – zneužívajú Taiwan pre jeho geopolitickú hodnotu voči Číne.

RF armáda postupuje v regióne Donbass!

05.09.2024

Podľa správy v Avia.pro, ruské sily už na fronte Donbasu teraz postupujú rýchlosťou 30 km za deň. To je porovnateľné s 5-10 km za deň v júni a júli, čo je číslo, ktoré sa do polovice augusta podľa analýzy fínskej spoločnosti Black Bird Group zvýšilo na 15-20 km!

DE voľby sú za mierové spolužitie sveta!

03.09.2024

Výsledky volieb z 1. septembra v Durínsku, Sasku naznačujú opätovný vznik mierového hnutia v Nemecku, aj keď nie definitívne ani rozšírené. Spoločné body víťazných strán vo východnom Nemecku včera boli: Nie, pokračovanie zbraní na Ukrajinu; a Áno, na obnovenie diplomacie s cieľom vyriešiť krízu! Žeby začiatok splnenia biblického proroctva v 1. Tesaloničanom 5:3 [...]

UA a koniec rádu založeného na bláznoch!

02.09.2024

Mimoriadne znepokojivý vývoj sa naďalej objavuje z Ukrajiny a jej čoraz očividnejších útokov na ruské územie. Ukrajina v piatok 30. augusta neskoro v noci ostreľovala množstvo civilných cieľov v ruskom regióne Belgorod, pričom 5 zabila a najmenej 50 zranila.

Georgia, streľba, Colt Gray

Polícia zadržala otca 14-ročného podozrivého z vrážd na strednej škole v Georgii

06.09.2024 06:35

Päťdesiatštyriročný Colin Gray je obvinený z neúmyselného zabitia, vraždy a týrania detí.

SR MV polícia bomby školy vyhrážky BAX

Bombové hrozby každý deň. Prečo sú cieľom školy? Evakuácia nie je všeliek na každú hrozbu, hovorí expert

06.09.2024 06:00

Niektoré školy zatvorili svoje brány a vyučovanie zrušili aj v piatok.

Malaysia National Day

Blanár napráva Dzurindove chyby v ekonomickej diplomacii, významný minister najväčšieho afrického štátu ho však obišiel

06.09.2024 06:00

Úspešný vstup Slovenska do EÚ a NATO sa spája s Mikulášom Dzurindom, ale na druhej strane urobil veľké prešľapy na poli hospodárskej diplomacie.

vojna na Ukrajine, Kursk

ONLINE: Syrskyj považuje vpád do Kurskej oblasti za úspech. Rusi už 6 dní nepostúpili, tvrdí

06.09.2024 05:55

Hlavný ukrajinský veliteľ Syrskyj uviedol, že vďaka vpádu do Kurskej oblasti sa podarilo Ukrajincom zastaviť ruský postup pri Pokrovsku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,391
Celková čítanosť: 3612208x
Priemerná čítanosť článkov: 2597x

Autor blogu

Kategórie