Založ si blog

Protesty na kampuse a útoky na ne v USA!

Ako reaguje globálny juh na videozáznamy, ktoré kolujú na sociálnych sieťach, kde americká polícia zatýka desiatky študentov, učiteľov zúčastňujúcich sa na politických demonštráciách, ktoré sú niekedy veľké, často búrlivé, no zatiaľ takmer úplne nenásilné?

Ktorý národ sa nebude usmievať na prednáške zo Spojených štátov o slobode prejavu a americkaj demokracii? A možno zladiť požiadavky na medzinárodné dodržiavanie „poriadku založeného na pravidlách“ s poburujúcim porušovaním prvého dodatku ústavy USA?

Vedci zmätení pre kolabujúcu pôrodnosť

17.05.2024

Médiá hlavného prúdu dnes bijú na poplach v súvislosti s klesajúcou mierou pôrodnosti na celom svete a uvádzajú, že tá prebiehajúca kríza je mätúca, aj predstavuje dôvod na obavy! Nový článok publikovaný v novinách The Wall Street Journal tiež zdôraznil, že prudký pokles miery pôrodnosti od roku 2020 spôsobil, že vedci sa pri hľadaní príčiny škriabu po hlave. [...]

Opakuje sa dnes história zo Sarajeva?

16.05.2024

„Sme na pokraji občianskej vojny,“ vážne varoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v stredu 15. mája neskoro po tom, ako dnes v dôsledku pokusu o atentát na premiéra Roberta Fica, ktorý bojuje o život. „Ten strelec vystrelil päťkrát…prvé informácie, ktoré máme, sú, že išlo o politicky motivovaný čin,“

Rozvaha alebo hra na slepú babu?

16.05.2024

Ruský prezident Vladimir Putin strávi 16. až 17. mája návštevou v Pekingu s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Kremeľ dnes oznámil, že obaja „budú mať rozsiahlu diskusiu o celom rozsahu otázok týkajúcich sa zastrešujúceho partnerstva a strategickej spolupráce medzi Ruskom a Čínou“!

Pellegrini, Čaputová, Fico, atentát, vyhlásenie

Pellegrini prehovoril o emotívnych detailoch stretnutia s Ficom: Existuje Slovensko do atentátu a Slovensko po ňom

17.05.2024 07:00

Pellegrini označil stretnutie s Ficom v nemocnice za veľmi emotívne.

Čaputová, Pellegrini, vyhlásenie, atentát

Kuciak, Tepláreň a útok na Fica. Expert vysvetľuje, či sa násilie môže stať na Slovensku normou

17.05.2024 06:05

Český expert na extrémizmus Jan Charvát hovorí o tom, aký vplyv môže mať na Slovensko atentát na premiéra Roberta Fica.

vojna na Ukrajine, Sevastopol

ONLINE: Ukrajinské drony mohutne zaútočili na ruské čiernomorské základne

17.05.2024 06:05, aktualizované: 07:41

Ukrajina udrela vzdušnými a námornými dronmi na prístavné mestá, kde má základne ruská Čiernomorská flotila. Rusi zase bezpilotnými lietadlami útočili na Charkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,314
Celková čítanosť: 3379805x
Priemerná čítanosť článkov: 2572x

Autor blogu

Kategórie