Založ si blog

Vyvrátenie teórie skleníkového efektu!

V izolovanom globálnom atmosférickom systéme ako je Zem, v hydrostatickej rovnováhe a tiež v kozmickom vákuu sa teplo prenáša iba v súlade so zákonmi termodynamiky, tepelnými a aj vodivými vlastnosťami, rôznych zložiek, ako sú oceánske vody, pôdy a atmosférické plyny a atmosférický adiabatický gradient. Rovnaké podmienky platia pre planéty s obrovskou atmosférickou hmotnosťou, ako sú Venuša a Jupiter aj Saturn, ktorých povrchy a/alebo jadrá sú ohrievané iba Kelvinovým-Helmholtzovým mechanizmom a gravitačným stláčaním plynov podľa ich hmotnosti/hustoty, jak impedancia ich nepriehľadných atmosfér voči slnečnému žiareniu.

V prípade zemskej atmosféry, s relatívne vysokou riedkosťou a priehľadnosťou a aktívnym kolobehom vody, ktorý neexistuje na Venuši, Saturne a Jupiteri, sú hlavnými faktormi ovplyvňujúcimi prenos tepla žiarenie súvisiace so slnečnými cyklami a kolobehom vody vrátane vyparovania, dážďa, snehu, ale i ľadu, ktorý reguluje zmenu atmosférického gradientu zo suchého na vlhký. Preto takzvaný ‚skleníkový efekt‘ alebo aj pseudomechanizmy, ako je ‚spätné žiarenie‘, nemajú žiadny vedecký základ a práve preto sú v rozpore so všetkými zákonmi fyziky a termodynamiky, vrátane kalorimetrie a tiež výťažkov termodynamických cyklov atmosférických plynov, entropie, tepelného prúdenia na zemský povrch, vlnová mechanika a 1. a 2. zákon termodynamiky.

Bombastcké priznanie predstaviteľky SZO

18.04.2024

V ale bombastickom svedectve vysoký predstaviteľ Svetovej zdravotníckej organizácie (SZO) odhalil, že tlak tejto agentúry OSN na globálne očkovacie pasy ale nebol ničím iným než záludnou taktikou na urýchlenie očkovania celosvetovo a spustiť digitálnu identifikáciu v EÚ! (The People’s Voice)

Protest proti gruzínskemu parlamentu 

17.04.2024

Pokus zopakovať v Gruzínsku to, čo sa stalo Ukrajine v roku 2014, je v plnom prúde. Demonštranti dnes zaútočili na políciu v snahe zaútočiť na parlament a zákonodarcu! V zákonodarnom zbore, násilne udrel do tváre opozičný poslanec. Lenže vodcu parlamentnej väčšiny Mamuku Mdinaradzeho napadol šéf strany „Občania“ Aleko Elisashvili.

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:57

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,294
Celková čítanosť: 3321427x
Priemerná čítanosť článkov: 2567x

Autor blogu

Kategórie