Založ si blog

Pozor na lekárske výstrelky a módu!

V medicíne je móda rovnako ako v oblečení. Rozdiel je v tom, že zatiaľ čo zle koncipovaná móda v šatách vás pravdepodobne uvedie do rozpakov, nesprávne vymyslená móda v medicíne vás môže zabiť. Lenže móda v našej medicíne má v zásade rovnakú vedeckú platnosť ako móda v odevnom priemysle – aj preto 7. zákonom medicíny doktora Vernon Colemana je: dávajte si pozor na lekárske výstrelky a módu!

Najzrejmejšia móda v medicíne sa týka liečby. Napríklad pred niekoľkými storočiami zúrili klystíry, čistky a krvácanie. Len v 17. storočí vo Francúzsku mal Ľudovít XIII. 212 klystírov, 215 čistiek, i 47 krvácaní za jeden rok. Podľa Kánon Troyes je údajne považovaný za celkom 2 190 klystírov za to celkové dvojročné obdobie! Ťažké si predstaviť, ako si našiel čas na čokoľvek iné. V polovici 19. storočia klystíry a krvácanie boli hlavnou vecou. 

Existovalo dokonca aj nóbl slovo – lekári, ktorí sa chystali odobrať krv svojim pacientom, by povedali, že ich idú flebotomizovať. Zatiaľ čo pacienti sa potácali v ordinácii, sadli si, vyhrli si rukávy, a požiadali lekára, aby mi vytiahol pol litra krvi. Krvácanie a klystíry boli univerzálnym liekom pre väčšinu symptómov, aj chorôb.’Cítite sa pod parou? Vykrvácajte! Bolesti hlavy? Vyhrňte si rukáv! Či problémy dole, madam? Len si vyhrňte svoj rukáv‘!

https://vernoncoleman.org/videos/colemans-7th-law-medicine

 

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

MSMK: Prekonanie tragédie geopolitiky!

14.04.2024

Medzinárodné stretnutie mierovej koalície s témou: Prekonanie celej tragédie geopolitiky na svojom 45. zasadnutí v 2024, vzhľadom na neistý stav svetových záležitostí je pozoruhodné, no má i kľúčový úspech! Hlavnou témou stretnutia bolo, prečo je nová paradigma mieru prostredníctvom rozvoja! A jediným prostriedkom na vyriešenie veľkých geopolitických bodov, ktoré by [...]

Čína protestovala proti USA a Japonsku!

13.04.2024

Čínske ministerstvo zahraničných vecí reagovalo na vyhlásenie spoločných lídrov Spojených štátov a Japonska vydané po rokovaniach podaním vážnych demaršov – oficiálnych protestov – obom krajinám, tak oznámila na dnešnom brífingu tlačová hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí M Ning.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,292
Celková čítanosť: 3317878x
Priemerná čítanosť článkov: 2568x

Autor blogu

Kategórie