Založ si blog

Severná Kórea dnes čelí hladomoru!

Severná Kórea sa stáva najnovším národom, ktorý je uvrhnutý do hladomoru ekonomickými sankciami! V súčasnosti kolujú správy o tom, že Severná Kórea, národ, ktorý v 90. rokoch stratil dôsledkom hladomoru 1 – 3 milióny zo svojich 22 miliónov obyvateľov čelí už novému hladomoru výsledkom kombinovaného útoku koronavírusu a niektoré z najprísnejších sankcií súčasne uvalených na ktorúkoľvek krajinu na svete!

Juhokórejský minister pre zjednotenie, Lee In-young, už niekoľko mesiacov varuje pred nebezpečenstvom extrémneho hladomoru, ktorý aj dnes postihuje Severnú Kóreu. Samotný severokórejský vodca Kim Čong-un, údajne na zjazde strany začiatkom apríla povedal, že krajina SK čelí najhoršej situácii z dôvodu rozsiahleho nedostatku potravín v porovnaní s namáhavým pochodom 90. rokov, kedy tam bol známy hladomor.

Zúfalstvo politikov Česka v Európskej Únii!

18.04.2024

Európski politici, podpredsedníčka Európskej komisie V. Jourová, predseda vlády Českej republiky Petr Fiala koncom minulého mesiaca tvrdili, že Rusko podplatilo európskych politikov, aby šírili dezinformácie a tiež zasahovali do nadchádzajúcich júnových volieb, „Škandál s ruským vplyvom otriasa EÚ,“ kričal z 30. marca titulok Politico. Je pravda, že vplyv ruských [...]

Protest proti gruzínskemu parlamentu 

17.04.2024

Pokus zopakovať v Gruzínsku to, čo sa stalo Ukrajine v roku 2014, je v plnom prúde. Demonštranti dnes zaútočili na políciu v snahe zaútočiť na parlament a zákonodarcu! V zákonodarnom zbore, násilne udrel do tváre opozičný poslanec. Lenže vodcu parlamentnej väčšiny Mamuku Mdinaradzeho napadol šéf strany „Občania“ Aleko Elisashvili.

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,294
Celková čítanosť: 3322702x
Priemerná čítanosť článkov: 2568x

Autor blogu

Kategórie