Založ si blog

Nové velenie NATO vyhlásené za funkčné!

Minulý štvrtok NATO vyhlásilo svoje nové atlantické velenie za funkčné počas slávnostného ceremoniálu v Norfolku vo Va. NATO je transatlantická aliancia a severný Atlantik je nevyhnutný pre bezpečnosť Európy. Uviedol to vo vyhlásení generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg: ‚Naše nové atlantické velenie ale určite zaistí, aby kľúčové trasy pre posilnenie a dodávky zo Severnej Ameriky do EÚ zostali bezpečné’.

Na čele nového velenia je viceadmirál USA Andrew Lewis, ktorý velí aj 2. flotile USA. ‚Zriadenie tohto velenia potvrdzuje trvalú súdržnosť európy s NATO a jeho schopnosť čeliť všetkým výzvam‘, uviedol Lewis v časopise Navy Times. A ďalej pokračuje: ‚Rozpoznali sme čoraz zložitejšie operačné prostredie, najmä v tejto geografickej oblasti‘, uviedol. NATO sa tejto výzve prispôsobilo posilnením svojej obrannej schopnosti!

Americké námorníctvo, akoby chcelo povedať, že NATO organizuje tento týždeň v Atlantiku protiponorkové cvičenie s názvom ‚Čierna vdova‘, v ktorom už aj ich služba vyskúša svoju schopnosť zistiť a sledovať podmorské plavidlá v regióne, kde sa údajne vyskytla ruská zintenzívnená aktivita! ‚Musíme si udržať našu pozičnú výhodu nad protivníkom, to jest podmorskej schopnosti Rusov, konkrétne v Atlantiku!

Zúfalstvo politikov Česka v Európskej Únii!

18.04.2024

Európski politici, podpredsedníčka Európskej komisie V. Jourová, predseda vlády Českej republiky Petr Fiala koncom minulého mesiaca tvrdili, že Rusko podplatilo európskych politikov, aby šírili dezinformácie a tiež zasahovali do nadchádzajúcich júnových volieb, „Škandál s ruským vplyvom otriasa EÚ,“ kričal z 30. marca titulok Politico. Je pravda, že vplyv ruských [...]

Protest proti gruzínskemu parlamentu 

17.04.2024

Pokus zopakovať v Gruzínsku to, čo sa stalo Ukrajine v roku 2014, je v plnom prúde. Demonštranti dnes zaútočili na políciu v snahe zaútočiť na parlament a zákonodarcu! V zákonodarnom zbore, násilne udrel do tváre opozičný poslanec. Lenže vodcu parlamentnej väčšiny Mamuku Mdinaradzeho napadol šéf strany „Občania“ Aleko Elisashvili.

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,294
Celková čítanosť: 3326218x
Priemerná čítanosť článkov: 2570x

Autor blogu

Kategórie