Založ si blog

Signály o blížiacej sa digitálnej mene!

Trend digitálnych platieb presahujúci hotovosť existuje vo financii už niekoľko rokov. Domnievam sa, že namiesto toho, aby štát jednoducho použil hotovosť, umožní používanie bankoviek klesnúť až do takej miery, že náklady na údržbu udržiavané hotovostnú infraštruktúru prevažujú nad množstvom v hotovosti, ktorá je stále v obehu a používa sa na platbu. 

Budú určite aj postupovať postupne a nie tým, že budú od verejnosti vyberať hotovosť. Nakoniec to i má rovnaký účinok, zdá sa však menej premyslený. Z hľadiska štátu je oveľa žiaduce, aby ľudia videli, že sa aj sami rozhodli prestať používať hotovosť, ako štát, ktorý ich ukladá obyvateľstvu. Globálni plánovači využívajú príležitosti, ktorú pandémia Covid-19 vytvorila. 

Nikto by sa však nemal nechať oklamať, keby si myslel, že ich predpis na nový digitálny menový systém, ktorý je už v centre CBDC, sa objavuje až v dôsledku pandémie. Toto bolo pripravované už roky predtým! Bankové elity dúfajú, že po reforme globálnych platobných systémov už CBDC (Central Bank Digital Currency) nezostanú pozadu. 

Podľa ich vlastných harmonogramov je globálna sieť CBDC do roku 2025 veľmi skutočnou možnosťou. Čím viac ľudí sa dnes dobrovoľne celosvetovo odvracia od používania platieb v hotovosti, bez rozdielu na ich dôvody, tým ľahší bude prechod od hmotného platenia pre tých, ktorí sa uchádzajú o možnosť silnejšej kontroly nad obyvateľstvom všeobecne!

Svet na pokraji novej Vestfálskej zmluvy?

16.06.2024

Sobota bola prvou z dvojdňovej medzinárodnej konferencie Schillerovho inštitútu na tému „Svet na pokraji: Za nový mier Vestfálska!“ S všetkými predstaviteľmi, prednášajúcimi na štyroch paneloch, z desiatich krajín je schôdza navrhnutá tak, aby nielen zhodnotila aktuálnu, núdzovú situáciu nebezpečenstva jadrovej vojny, aj poskytla koncepty, odvahu, inšpiráciu [...]

WHO teraz vládne celému svetu!

15.06.2024

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) nariadila západným vládam, aby „zabezpečili“ ale stovky miliónov „preventívnych“ dávok vakcíny proti vtáčej chrípke vyrobených spoločnosťou prepojenou s Billom Gatesom. Po oznámení WHO dostala Európska únia teraz príkaz „zabezpečiť“ prvých 40 mil. dávok vakcíny proti vtáčej chrípke pre 15 členských krajín.

Vučič – vo vojne na UA je v stávke všetko!

12.06.2024

Srbský prezident Vučič poskytol Weltwoche 8. júna, rozhovor, v ktorom stroho rozoberal nebezpečenstvo globálneho konfliktu, ktorému svet v súčasnosti čelí: Vlak opustil stanicu a nikto ho nemôže zastaviť! Niekoľko z jeho poznámok: “Verím, že sa blížime k posledným dňom možného prehodnotenia na Ukrajine. Ak tieto veľmoci v krátkom čase nič neurobia, áno, som si [...]

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Taraba: Slovensko v Rade EÚ presadilo svoje záujmy pri ochrane medveďov

17.06.2024 15:55

Taraba informoval, že Európska komisia uznala nový slovenský zákon o eliminácii medveďov za kompatibilný s európskou legislatívou.

India, vlaky

Zrážka dvoch vlakov v Indii si vyžiadala najmenej 13 mŕtvych

17.06.2024 15:28

Pri zrážke osobného a nákladného vlaku sa zranilo 30 ľudí.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Podvodníčka vydávajúca sa za vyšetrovateľku okradla seniora o 4300 eur

17.06.2024 15:03

Páchateľka mala podľa polície seniorovi zavolať s tým, že jeho dcéra spôsobila dopravnú nehodu.

Moskva / Lekár / Sanitka / Záchranka /

Desiatky ľudí v Moskve skončili v nemocnici. Otrávili sa šalátom z donáškovej služby

17.06.2024 14:11

U všetkých nakazených sa zistilo, že majú príznaky botulizmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,336
Celková čítanosť: 3437583x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie