Založ si blog

Nerozlišujú medzi exegézou a eisegézou

 

Vedecká exegéza je proces interpretácie inšpirovaného biblického textu takým spôsobom, že je v dokonalom súlade s ostatkom inšpirovaného textu v Písme. Na druhej strane eisegéza je proces interpretácie inšpirovaného textu Písma spôsobom, kde sa do prekladu dávajú, vkládajú vlastné až trúfalé predsudky prekladateľa! A taký spôsob interpretácie Písma je v súlade s inšpirovaným výrokom apoštola Pavla, kde varuje mladého kresťanského dozorcu Timoteja slovami: ‘Lebo príde čas, keď neznesú zdravé učenie, ale budú si zhromažďovať učiteľov podľa svojich žiadostí, aby im šteklili uši! A odvrátia uši od pravdy, a obrátia sa k falošným príbehom’!

WHO teraz vládne celému svetu!

15.06.2024

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) nariadila západným vládam, aby „zabezpečili“ ale stovky miliónov „preventívnych“ dávok vakcíny proti vtáčej chrípke vyrobených spoločnosťou prepojenou s Billom Gatesom. Po oznámení WHO dostala Európska únia teraz príkaz „zabezpečiť“ prvých 40 mil. dávok vakcíny proti vtáčej chrípke pre 15 členských krajín.

Vučič – vo vojne na UA je v stávke všetko!

12.06.2024

Srbský prezident Vučič poskytol Weltwoche 8. júna, rozhovor, v ktorom stroho rozoberal nebezpečenstvo globálneho konfliktu, ktorému svet v súčasnosti čelí: Vlak opustil stanicu a nikto ho nemôže zastaviť! Niekoľko z jeho poznámok: “Verím, že sa blížime k posledným dňom možného prehodnotenia na Ukrajine. Ak tieto veľmoci v krátkom čase nič neurobia, áno, som si [...]

Nebezpečenstvo jadrovej vojny je skutočné

11.06.2024

Ako sa dnešný týždeň stálo, od svetových lídrov vyšli dva protichodné názory významných oznámení. Jeden názor je z Francúzska, kde si prezident Macron a americký prezident Joe Biden na štátnej návšteve robia posmech pri príležitosti 80. výročia Dňa D! Oznámili novú vojenskú podporu Ukrajine, aby „zastavili Rusko“. Každý líder sa stretol s ukrajinským [...]

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 07:57

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

stíhačka, stíhačky, stíhačky na diaľnici

Na švajčiarskej diaľnici pristáli a štartovali stíhačky. Neutrálne Švajčiarsko chce byť bojaschopné

16.06.2024 07:00

Aj keď je Švajčiarsko neutrálne a nie je členom NATO, chce byť bojaschopné. Po napadnutí Ukrajiny má obavy zo zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácie v Európe.

Rochester Hills, streľba

Strelec na predmestí Detroitu zranil osem ľudí, potom sa zabil

16.06.2024 06:30

Deväť ľudí, vrátane najmenej dvoch detí, utrpelo zranenia pri streľbe na predmestí Detroitu Rochester Hills.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,335
Celková čítanosť: 3435309x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie