Založ si blog

Trump o mieri a bezpečnosti vo svete?

V posledných týždňoch sa stali vo svete úžasné veci na poli politiky, ktoré prekvapili neočakávane všetkých, aj keď mnohí tomu nedávajú až tak veľký význam z ich hľadiska, pretože vo svete politiky sa nedá absolútne veriť mnohým prehláseniam politikov! Stretnutie vodcov severnej a južnej Kórei doslova šokovalo! Potom Summit Trumpa so severokórejským vodcom v Singapúre a možná denuklerizácia Kórejského poloostova alebo možno aj celého sveta? A teraz summit medzi Trumpom a Putinom v Helsinkaćh, ktorý ‘poburil USA a zdesil Európu’! To doslova pripomína inšpirované slová apoštola Pavla: “Keď povedia: ‘Mier a bezpečie!’, vtedy ihneď príde na nich náhle zničenie ako tiesnivé bolesti na ťarchavú ženu; a určite neuniknú!” 

Čo sa deje celosvetovo ohľadne mieru!

26.07.2024

Čína hrá nadrozmernú úlohu v dnešných globálnych diplomatických snahách pre nastolenie mieru, v rôznych vojnových scénach po celom svete, z ktorých každá by mohla eskalovať k termonukleárnej konfrontácii rýchlejšie, než si väčšina dokáže predstaviť! Po troch dňoch intenzívnych rozhovorov v Pekingu, tento týždeň, so 14 frakciami palestínskeho odporu sa čínskemu [...]

Kto má dnes prst na jadrovom gombíku!

25.07.2024

Dúfajme, že niektoré obavy republikánov z nebezpečenstva a zároveň aj nezodpovednosti mať prst Joe Bidena i v jeho stave na jadrovom gombíku odrážajú určitý stupeň znepokojenia nad strategickou situáciou – a nielen získavaním politických bodov. Ale v každom prípade stojí za to, aby boli Američania konfrontovaní s realitou situácie!

Prvá $1, 5 miliarda ruských aktív pre UA!

23.07.2024

Len pred pár dňami skoro zlyhal celosvetovo operačný systém Mikrosoftu, najväčšia hrozba pre ľudstvo, ale teraz už berú ruské aktíva a dávajú to ako dar pre Ukrajinu! Človek by si tu myslel, že ľudstvo už zošalelo, ale to je len začiatok toho, čo urobia démoni, keď budú vyhnaní z neba spolu so svojim vodcom, Satanom Diablom!

Devínsky amfiteáter, dron, hrad Devín

Taraba vs. Vallo. Minister chce vyvlastniť hrad Devín, spomína aj vzácny amfiteáter. Kritizuje mesto, že sa nestará o pamiatky

27.07.2024 16:00

Primátor odkazuje ministrovi, že si hrad vziať nedajú a minister nevie, o čom hovorí.

paríž, police, OH

Polícia v prvý deň olympijských hier v Paríži zmarila protest proti zmene klímy

27.07.2024 15:48

Aktivisti plánovali obsadiť most Pont des Arts cez Seinu, kde sa len pár hodín predtým konal otvárací ceremoniál olympijských hier.

gaza, izrael, palestína

Izraelské nálety zasiahli v Pásme Gazy školu slúžiacu ako úkryt, zahynulo najmenej 30 ľudí

27.07.2024 15:16

Nálety sa udiali v čase, keď sa izraelskí vyjednávači pripravovali na stretnutie s medzinárodnými sprostredkovateľmi, aby prediskutovali navrhované prímerie s Hamasom.

Gare du Nord / Železničná stanica /

Vlaky vo Francúzsku majú stále meškanie, návrat do normálu sa čaká v pondelok

27.07.2024 13:47

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom sa po podpaľačských útokoch podarilo obnoviť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,363
Celková čítanosť: 3528287x
Priemerná čítanosť článkov: 2589x

Autor blogu

Kategórie