Založ si blog

Zjavenie pravdy v ‘okamihu’!

Mnoho ľudí už zažilo čas, keď im mysľou ‘preletela’ myšlienka, o ktorej rozmýšľali dlho a vážne alebo jednoducho ich ‘napadla’ idea, ktorá bola schopná vysvetliť nejakú tajomnú alebo nepochopenú vec. Rýchlosť takejto myšlienky sa porovnáva k okamihu, ktorý sa všeobecne časovo nemeria.

Je to odlišné od zjavenia, ktoré mali Boží proroci, ale len do dĺžky trvania, pretože v ich videniach sa často vyjadrujú informácie alebo vidiny, symbolické obrazy alebo jednoducho hlasy, ktoré dokázateľne patria Stvoriteľovi, aj keď sú vždy vyjadrené cez sprostredkovateľa, to jest Božieho anjela.

Zjavenei v ‘okamihu’ jednoducho vysvetlí jednu krátku myšlienku, ktorá vyjasní určitý fakt života alebo detail patriaci k určitému biblickému poznaniu! Môže to byť akákoľvek pravda života z hľadiska nášho Stvoriteľa, ktorá je potrebná na plné a kompletné pochopenie určitej biblickej udalosti!

Ako príklad uvediem situáciu, v ktorej sa ocitli učeníci Ježiša Krista po tom ako bol usmrtený. Nevedeli pochopiť, ako bolo možné, že Boží Záchranca a Spasiteľ nielen veriacich židov, ale aj celého ľudstva bol už mŕtvy? A čo teraz? V tejto situácii, keď boli na ceste do mesta Emaus sa udialo niečo zázračné!

‘…dvaja z nich išli do dediny menom Emaus…sám Ježiš sa priblížil a išiel s nimi…Povedal im: O akých veciach sa to zhovárate, keď idete spolu?…o Ježišovi…ako ho naši hlavní kňazi a vládcovia vydali k rozsudku smrti…my sme dúfali, že tento muž je ten, ktorý má oslobodiť Izrael…

…Nato im povedal: Ó, vy nerozumní a pomalí v srdci uveriť všetkému, čo hovorili proroci. A začal od Mojžiša a vysvetľoval im veci, ktoré sa v Písmach vzťahovali naňho…A keď s nimi spočíval pri jedle, vzal chlieb, požehnal ho, lámal a podával im ho. Na to sa im v ‘okamihu’ otvorili oči a spoznali ho’!

Čo 60+ miliárd dolárov neurobí pre UA!

24.04.2024

Uvedomujete si ale, že nepatrný zlomok týchto hypotetických peňazí, z prázdnej štátnej pokladnice Spojených štátov Amerických, ktoré sa aj keď dostanú na Ukrajinu, sa okamžite vrátia na bankový účet na Kajmanských ostrovoch pána Zelenského. Zvyšok vstupuje do rekurzívnej škrupinovej hry medzi USA výrobcami zbraní, ale aj domácimi obyvateľmi Kongresu mávajúcimi [...]

USA má 2 roky na vyriešnie svojho dlhu!

23.04.2024

Morgan Stanley je americká nadnárodná investičná banka, ale i spoločnosť poskytujúca finančné služby USA. Otázka udržateľnosti dlhu číha v tieni, ale je pravdepodobné, že sa čoskoro skryje. Lenže počas Covidu pomer dlhu k HDP vo veľkej časti sveta DM prudko vzrástol. Fiškálna expanzia , ktorá sa stala obeťou čitateľa aj menovateľa, posunula dlh vyššie, zatiaľ [...]

Zelenský podpísal nový mobilizačný zákon

21.04.2024

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský pred pár dňami dal svoj podpis pod nový zákon i o vojenskej mobilizácii. O službu na neurčitý čas podľa informácií požiadal nový veliteľ ukrajinských ozbrojených síl generálplukovník Oleksander Syrsky. Nový zákon ďalej zjednodušuje mobilizačné postupy. Pre Ukrajincov žijúcich v zahraničí už pobyt mimo Ukrajinu nebude [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,298
Celková čítanosť: 3337564x
Priemerná čítanosť článkov: 2571x

Autor blogu

Kategórie