Založ si blog

Mýty a fakty o evolúcii …

Jedno veľmi zaujímavé prehlásenie profesora Richarda Dawkinsa, veľmi významného evolučného biológa o evolúcii, sú tieto jeho preslávané slová o evolúcii, ktoré jeho zástancovia berú skôr ako ‘inšpirované vyjadrenia’ pre evolučnú komunitu sveta sú: ‘Evolúcia je skutočnosťou rovnako ako to, že slnko hreje’!

Ako môžeme racionálne reagovať na tieto, brané ako ‘vedecky zjavené’ slová najväčšieho zástancu evolučnej teórie na svete a doslova ‘guru’ v tejto komunite, ktorej evolučné ideí boli prijaté len asi v posledných 150 rokov vedcami a výskumníkmi, ktorí za každú možnú cenu nechcú byť zodpovední svojmu Stvoriteľovi?

Pretože je overiteľným a pozorovateľným faktom, že Slnko je naozaj horúce! Ale máme tak isto dostupné overiteľné a pozorovateľné fakty o evolúcii? Skôr ako si odpovieme na túto otázku, je potrebné ujasniť si niektoré skutočnosti. Mnoho vedcov si všimlo, že postupom času sa potomstvo živých organizmov môže nepatrne meniť.

Aj výberovým krížením napríklad psov, okrem iných zvietat, vtákov a hmyzu, sa dá dosiahnúť, aby neskoršie potomstvo malo iné vonkajšie príznaky, ako napríklad kratšie nohy alebo dlhšiu srsť a podobné zmeny, ktoré šľachtitelia psov a iných živošíchov dosahujú, sú často výsledkom toho, že prestanú fungovať určité gény.

Evolucionisti však učia, že malé zmeny sa v priebehu miliárd rokov postupne hromadili a viedli až k takým veľkým zmenám, že z rýb sa stali obojživelníky a z tvorov podobných opiciam ľudia. Tieto predpokladané veľké zmeny sú označované pojmom makroevolúcia. Je to teória, ktorú učil aj svetovo preslávený Charles Darwin.

pokračovanie …

Svet na pokraji novej Vestfálskej zmluvy?

16.06.2024

Sobota bola prvou z dvojdňovej medzinárodnej konferencie Schillerovho inštitútu na tému „Svet na pokraji: Za nový mier Vestfálska!“ S všetkými predstaviteľmi, prednášajúcimi na štyroch paneloch, z desiatich krajín je schôdza navrhnutá tak, aby nielen zhodnotila aktuálnu, núdzovú situáciu nebezpečenstva jadrovej vojny, aj poskytla koncepty, odvahu, inšpiráciu [...]

WHO teraz vládne celému svetu!

15.06.2024

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) nariadila západným vládam, aby „zabezpečili“ ale stovky miliónov „preventívnych“ dávok vakcíny proti vtáčej chrípke vyrobených spoločnosťou prepojenou s Billom Gatesom. Po oznámení WHO dostala Európska únia teraz príkaz „zabezpečiť“ prvých 40 mil. dávok vakcíny proti vtáčej chrípke pre 15 členských krajín.

Vučič – vo vojne na UA je v stávke všetko!

12.06.2024

Srbský prezident Vučič poskytol Weltwoche 8. júna, rozhovor, v ktorom stroho rozoberal nebezpečenstvo globálneho konfliktu, ktorému svet v súčasnosti čelí: Vlak opustil stanicu a nikto ho nemôže zastaviť! Niekoľko z jeho poznámok: “Verím, že sa blížime k posledným dňom možného prehodnotenia na Ukrajine. Ak tieto veľmoci v krátkom čase nič neurobia, áno, som si [...]

Nitra, Kynek, záplavy

V Nitre opäť vytopilo Kynek aj mestské kúpalisko

16.06.2024 19:55

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy.

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,336
Celková čítanosť: 3436783x
Priemerná čítanosť článkov: 2572x

Autor blogu

Kategórie