Založ si blog

Podivuhodnosť ´výmyslu´ evanjélií

Sme obklopení väčším množstvom podivuhodností, ako by si hocikto, vrátane vzdelaných ľudí, filozofov každého druhu a historického času, spisovateľov a básnikov, ale aj jednoduchých ľudí z celého sveta a z každej krajiny dokázal predstaviť!

Slovo ´podivuhodný´ sa môže preložiť aj ako zázračný, nazvyčajný, unikátny, nevysvetlený a podobne. S nevysvetlenými vecami okolo nás na našej Zemi alebo v priestore nad námi sa zaoberajú rôzne vedy a ich poznatky sa menia podľa objavov.

Zoberme si ako príklad špecifickú ´podivuhodnosť´ v hostórii ľudstva. Na otázku: ´čo viete o Božom synovi´ môžeme získať odpovede od ľudí, ktorí si myslia, že Ježiš nikdy neexistoval. V takomto prípade si všimnime názor v knihe učenca Klausnera.

Vo svojej knihe Ježiš z Nazaretu sa zaoberá tým, čo hovoria mimo Biblie také historické práce ako Talmud a grécke a latinské zdroje o Božom Synovi. Zhrnul toto svedectvo, že ´poprieť historičnosť Ježiša je poprieť všetkú historickú realitu´!

Na druhej strane francúzsky filozof, pedagóg, botanista, prírodovedec, hudobník a skladateľ Jean-Jacques Rousseau pozoroval, že ak si písatelia evanjélií vymysleli historku o Ježišovi, urobili väčší zázrak ako tie, ktoré sú pripísané Ježišovi!

Svet na pokraji novej Vestfálskej zmluvy?

16.06.2024

Sobota bola prvou z dvojdňovej medzinárodnej konferencie Schillerovho inštitútu na tému „Svet na pokraji: Za nový mier Vestfálska!“ S všetkými predstaviteľmi, prednášajúcimi na štyroch paneloch, z desiatich krajín je schôdza navrhnutá tak, aby nielen zhodnotila aktuálnu, núdzovú situáciu nebezpečenstva jadrovej vojny, aj poskytla koncepty, odvahu, inšpiráciu [...]

WHO teraz vládne celému svetu!

15.06.2024

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) nariadila západným vládam, aby „zabezpečili“ ale stovky miliónov „preventívnych“ dávok vakcíny proti vtáčej chrípke vyrobených spoločnosťou prepojenou s Billom Gatesom. Po oznámení WHO dostala Európska únia teraz príkaz „zabezpečiť“ prvých 40 mil. dávok vakcíny proti vtáčej chrípke pre 15 členských krajín.

Vučič – vo vojne na UA je v stávke všetko!

12.06.2024

Srbský prezident Vučič poskytol Weltwoche 8. júna, rozhovor, v ktorom stroho rozoberal nebezpečenstvo globálneho konfliktu, ktorému svet v súčasnosti čelí: Vlak opustil stanicu a nikto ho nemôže zastaviť! Niekoľko z jeho poznámok: “Verím, že sa blížime k posledným dňom možného prehodnotenia na Ukrajine. Ak tieto veľmoci v krátkom čase nič neurobia, áno, som si [...]

Tropické teploty v Bratislave

Prichádzajú trópy. Vyberajte sandále a opaľovacie krémy. Úľava? V nedohľadne

17.06.2024 10:18

Hydrometeorologický ústav avizuje v tomto týždni na Slovensku výrazné oteplenie.

Stoltenberg

NATO zvažuje uviesť jadrové zbrane do stavu pohotovosti. Reaguje na rastúce hrozby

17.06.2024 10:09

Komunikácia v tejto otázke pomáha vyslať priamy odkaz o tom, že NATO je alianciou, ktorá disponuje jadrovými zbraňami a používa ich ako odstrašujúci prostriedok.

hufnica

Útoky trollov i hackerov, trestné oznámenia. Zbierka pre Ukrajinu napriek problémom pokračuje

17.06.2024 09:31

Jednému z iniciátorov zbierky 15. júna po opakovanom nahlasovaní natrvalo zablokovali účet na platforme X.

Migranti / Hraničný priechod /

Z Mexika do USA sa nelegálne pokúšalo dostať 1,4 milióna ľudí

17.06.2024 09:04

Podľa inštitútu bolo medzi utečencami a migrantmi aj približne 3000 maloletých bez sprievodu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,336
Celková čítanosť: 3437385x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie