Založ si blog

Volajú po obnovení Glass-Steagall aktu!

Wolfgang Effenberger, (v nemčine) bývalý dôstojník Bundeswehru, autor kníh, ktorý je tiež často spájaný so stranou Alternatíva pre Nemecko, otvoril problém Glass-Steagall a spomenul jednu z výmen medzi Claudio Celani z EIR a Trichet z Európskej centrálnej banky k tejto otázke, aj keď bez identifikácie Celaniho alebo EIR.

Effenberger napísal, že vtedajší americký senátor Byron Dorgan, ktorý v roku 1999 hlasoval proti zrušeniu Glass-Steagall dohovoru, i bol vo všetkých svojich varovaniach potvrdený, že ale dôsledkom by bol obrovský záchranný program financovaný daňovými poplatníkmi na záchranu derivátov sužovaného bankového systému!

Dňa 8. apríla 2010 dostal prezident ECB Jean-Claude Trichet otázku, či by asi nebolo lepšie roztriediť, a aj reorganizovať bankrotujúci finančný systém podľa Glass-Steagallovho dohovoru, než chrániť bezcenné bankové papiere zárukami centrálnej banky. Trichet uviedol, že Glass-Steagall akt je americký zákon, ku ktorému sa nechce vyjadrovať.

Perverzná motivácia na vyvolanie pandémií

28.03.2024

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) predloží dva nové texty na prijatie svojmu riadiacemu orgánu, Svetovému zdravotníckemu zhromaždeniu, a to bude v Ženeve na zasadnutí v dňoch 27. mája až 1. júna 2024. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) opisuje takúto dohodu ako nástroj medzinárodného práva, ktorý bude právne záväzný pre všetkých členských štátov WHO, aj [...]

Zmeškali ste posledné zatmenie Mesiaca?

27.03.2024

Čiastočné zatmenie vo štvrtok večer a v piatok ráno trvalo viac ako šesť hodín a tieto fotografie zachytili hrdzavočervený odtieň Mesiaca. No ak ste posledné čiastočné zatmenie Mesiaca prespali, nemôžeme vám to vyčítať. Slnko zapadlo o 16:35 vo štvrtok východného času a nad New Yorkom vyšiel jasný mesiac v splne do prevažne čistej oblohy a teplej noci. Búrka, [...]

Ťažké údery Ruskej Federácia na Ukrajinu!

25.03.2024

Ruská armáda spustila vlny raketových útokov proti Ukrajine vrátane hlavného mesta v sobotu večer 23. marca, zatiaľ čo Ozbrojené sily Ukrajiny (AFU) vyslali raketové útoky proti susednému ruskému regiónu Belgorod a mestu Sevastopoľ! Tak sa stalo aj proti ropnej rafinérii v regióne Samar. V oboch krajinách došlo k úmrtiam. Ruská armáda uviedla, že vytlačila ukrajinské [...]

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,278
Celková čítanosť: 3288034x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie