Založ si blog

Bude stretko medzi Bazíliou a Čínou!

Brazílsky líder Lula sa budúci týždeň stretne v Pekingu s Si Ťin-pchingom, kde dúfa, že posilní obchod, prerokuje medzinárodnú mediáciu na Ukrajine a získa opäť úlohu svojej krajiny v globálnej geopolitike! Po období izolácie za svojho predchodcu Bolsonara Lula nestráca čas obnovovaním vzťahov so spojencami!

No už len tri mesiace po svojom poslednom prezidentskom období už navštívil Argentínu a Spojené štáty a šesťdňová cesta do Číny, najväčšieho obchodného partnera Brazílie, je kľúčom k jeho ambíciám! Lulova návšteva je veľmi jasným signálom, že chce prehĺbenie tohto vzťahu! Analytici tvrdia, že čínske nádeje sú tiež veľké!

Ukrajina chce narušiť voľby v Rusku!

17.03.2024

Vladko Putin na stretnutí Ruskej bezpečnostnej rady povedal, že ukrajinské nepretržité, nerozlišujúce útoky bezpilotných lietadiel a delostrelectva tento týždeň, ale spolu i s pokusmi o prelomenie ruských hraníc nemajú vojenské opodstatnenie, ale skôr sú zamerané na narušenie ruských volieb.

Kolabujúci anglo-americký svetový systém!

14.03.2024

Dôkazy o kolabujúcom anglo-americkom svetovom systéme sú všade, kam sa človek pozrie, varujúc každého, kto by sa odvážil nasledovať jeho diktát, aby to urýchlene prehodnotil! Ale absolútne najnovší príklad toho sa dnes odohráva na Haiti, kde povstalecké gangy ovládli jeho hlavné mesto, Port-au-Prince, a hrozí, že celý národ privedú do priepasti. Haitský premiér, [...]

Dnešný svet pred termonukleárnou vojnou!

11.03.2024

Britský publicista Simon Jenkins tak uzavrel príspevok slovami: “Veľmi hlúpa nešikovnosť štvrťstoročia západných vojenských intervencií by nás mala poučiť. Ale zjavne sa to nestalo!” Aj pápež na to isté poukázal: “Keď vidíte, že ste už porazení a že veci nejdú dobre, je potrebné mať odvahu vyjednávať!” Rusko upevní svoju už očividnú vojenskú porážku [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,271
Celková čítanosť: 3275733x
Priemerná čítanosť článkov: 2577x

Autor blogu

Kategórie