Založ si blog

Ruské jadrové ponorky vyplávali spod ľadu!

Tri ruské jadrové ponorky súčasne vychádzajú z pod ľadu v Arktíde, čo je ale vôbec po prvýkrát – video! V piatok spolu vyplávali na povrch ponorky ruského námorníctva s jadrovým pohonom, ktoré prelomili ľady v rámci jednej výpravy: ‚Prvýkrát v histórii vojenského námorníctva sa spod ľadu vynorili tri raketové nosiče s jadrovým pohonom‘, informoval hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Nikolaj Evmenov, najvyšší veliteľ ruskej armády a ozbrojených síl prezidenta Vladimíra Putina!

Hlavný veliteľ poznamenal, že ľad bol hrubý asi jeden a pol metra. Ponorky vyplávali na povrch ‚podľa jednotnej koncepcie a plánu v stanovenom čase v oblasti s polomerom 300 metrov‘. Ruské ministerstvo obrany zverejnilo video, ktoré ukazuje povrchové úpravy ponoriek. Aj komplex štúdií bojového výcviku uskutočňovaných ruským námorníctvom preukázal možnosť flotily operovať v severných zemepisných šírkach, uviedol Vladimir Putin po vypočutí správy hlavného veliteľa námorníctva Ruskej Federácie.

Protest proti gruzínskemu parlamentu 

17.04.2024

Pokus zopakovať v Gruzínsku to, čo sa stalo Ukrajine v roku 2014, je v plnom prúde. Demonštranti dnes zaútočili na políciu v snahe zaútočiť na parlament a zákonodarcu! V zákonodarnom zbore, násilne udrel do tváre opozičný poslanec. Lenže vodcu parlamentnej väčšiny Mamuku Mdinaradzeho napadol šéf strany „Občania“ Aleko Elisashvili.

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

MSMK: Prekonanie tragédie geopolitiky!

14.04.2024

Medzinárodné stretnutie mierovej koalície s témou: Prekonanie celej tragédie geopolitiky na svojom 45. zasadnutí v 2024, vzhľadom na neistý stav svetových záležitostí je pozoruhodné, no má i kľúčový úspech! Hlavnou témou stretnutia bolo, prečo je nová paradigma mieru prostredníctvom rozvoja! A jediným prostriedkom na vyriešenie veľkých geopolitických bodov, ktoré by [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 10:22

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,293
Celková čítanosť: 3320632x
Priemerná čítanosť článkov: 2568x

Autor blogu

Kategórie