Pekingské ministerstvo odhaľuje BBC!

2. decembra 2022, pskakal2, budúcnosť podivuhodný vzdelanie život

‚Je úlohou novinárov BBC podávať správy alebo vymýšľať si správy?’, pýtal hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Čao Li-ťien reakciu BBC na protičínske vyjadrenia sa, britského premiéra Rišiho Sunaka z 28. novembra týkajúce sa klamstiev BBC o čínskom zadržaní novinára BBC Eda Lawrencea, ktorý zasahoval do protestu v Šanghaji. BBC informovala, že bol zatknutý a zbitý, 

Zhao agentúra Agence France-Presse aj vysvetlila, že jednotlivec bol medzi demonštrantmi blokujúcimi križovatku, ktorých polícia tam požiadala, aby ju opustili. Reportér BBC, neodišiel, ani neidentifikoval, ako novinár BBC, až po zadržaní a potom, keď sa identifikoval, mu dovolili odísť. Ale BBC okamžite prekrútila príbeh, že jej novinára zatkla a zbila polícia!

Zhao agentúra vysvetlila, že zahraniční novinári sa nesmú zapájať do aktivít, nezlučiteľných, s ich funkciou novinárov: ‚V Číne pôsobí mnoho zahraničných mediálnych organizácií. Ako to je, že BBC je vždy zapletená do problémov na mieste činu? Britské ministerstvo zahraničných vecí si napriek tomu volalo čínskeho veľvyslanca Zhenga Zeguanga na protest proti Lawrencovmu zadržaniu.