Zničí dnešná zúrivá zrada Ameriku?

10. júna 2021, pskakal2, Biblia budúcnosť čas podivuhodný Stvorenie veda vzdelanie život

Začiatkom Bidenovej éry sa Amerika rozdrobuje čoraz väčšími obvineniami zo zrady ako kedykoľvek od čias občianskej vojny. Historik Henry Adams pred sto rokmi poznamenal, že politika v histórii ‚vždy bola systematickou organizáciou nenávisti’!

A len veľmi málo vecí podnieti nenávisť efektívnejšie, ako keby špinili všetkých politických oponentov a pozerali sa na nich ako na zradcov! Otcovia a zároveň zakladatelia Spojených Štátov Amerických vytvorili ústavu vo svetle hrozných politických zneužívaní od čias Anglicka!

Pretože také politické zneužívania sa množili v predchádzajúcich storočiach vo svetových impériach, najväčšie v Anglicku, odkiaľ základ obyvateľstva pre USA v podstate (a potom mnohí európania) pochádza, preto v ústave existovala, ale len veľmi úzka a krátka definícia zrady:

‚Zrada proti USA bude spočívať iba v tom, že proti nim bude vyvodená vojna, alebo že budú tolerovať svojich nepriateľov, ale aj tiež, že im budú poskytovať pomoc a útechu. Nikto nebude odsúdený za vlastizradu, pokiaľ to nebude na základe svedectva dvoch svedkov’!