Britský diplomat chce meniť režim v Číne!

3. mája 2021, pskakal2, Nezaradené

‚Zmena režimu v Číne je nielen možná, ale aj imperatívna’, je názov štúdie, ktorý jej dal britský diplomat Rogera Garside, ktorý bol vyslaný do Hongkongu počas ozbrojených síl roku 1950, a dvakrát slúžil na britskom veľvyslanectve v Pekingu. Stanovisko v Torontskom Globe and Mail, včera slúži aj na propagáciu najnovšej Garsideovej knihy ‚China Coup: The Great Leap to Freedom (Čínsky Prevrat: Veľký skok k Slobode), v ktorej vyjadruje nádej, že Si Ťin bude zvrhnutý ďalšími čínskymi vodcami pri štátnom prevrate!

Ale po krátkom preštudovaní toho, čo považuje za najväčšie hriechy Číny – nerešpektovanie medzinárodného práva v Juhočínskom mori, ale i porušenie zmluvných dohôd s Hongkongom, aj páchanie genocídy v Sin-ťiangu, a snahou svetového vodcovstva v umelú inteligenciu – Garside radostne konštatuje svoj záver: ‚Preto musia USA a ich spojenci urobiť zo zmeny režimu v Číne najvyšší cieľ svojej stratégie voči tejto krajine. Ale toto nie je cieľ, ktorý môžu vlády otvorene deklarovať, ale musia ho aktívne sledovať‘!

Jeho názory na vzťahy medzi USA a Čínou sú podobné ako v prípade človeka, ktorý niekomu vrazí facku do tváre a potom mu hovorí, že bude mať problémy so zlosťou, keď udrie späť. Čínski komunisti tiež zmenili najsilnejšiu krajinu na svete, Ameriku, z benígneho partnera na podozrivého súpera. Avšak tie čínske kroky, snahy nepodnietili túto transformáciu vzťahov medzi USA a Čínou! Ako táto práca opakovane ukázala, politikou Britského impéria bolo predchádzať vzniku akejkoľvek hrozby pre anglo-americkú hegemóniu!