Minister obrany USA Austin o podnebí!

2. mája 2021, pskakal2, Biblia budúcnosť čas podivuhodný Stvorenie veda vzdelanie zázraky život zjavenia

Minister obrany USA,  Lloyd J. Austin III., bývalý štvor-hviezdičkový generál, nazýva ‚klimatickú krízu‘ ‚silne destabilizujúcu silu‘ vo svete! Ale už 22. apríla vyhlásil: ‚No dnes nemôže žiadny národ nájsť trvalú bezpečnosť bez rozriešenia klimatickej krízy. V rámci svojej práce čelíme všetkým druhom hrozieb, ale len málo z nich sú skutočne existenčnými’!

‚Klimatická kríza je hlboko destabilizujúcou silou pre náš svet. S roztápaním Arktídy sa zvyšuje konkurencia o zdroje a aj vplyv v regióne. Bližšie k rovníku, rastúce už teploty a častejšie a intenzívnejšie extrémne poveternostné javy v Afrike a Strednej Amerike ohrozujú milióny ľudí suchom, hladom, ale tiež i vysídľovaním’! 

Je to pekné zakrytie kombinovaných účinkov vojenských kampaní USA/NATO za 50 rokov neoliberálnej globálnej ekonomiky, a ktoré týmto krajinám upierali ich zvrchované práva na ekonomický rozvoj! Lenže hystéria o zmene podnebia však nie je oddelená od celosvetovej geopolitiky. A Čína a Rusko sa to snažia ekonomicky a vojensky využiť!