Bol rok 2020 posledný normálny rok?

4. januára 2021, pskakal2, Biblia budúcnosť čas podivuhodný Stvorenie veda vzdelanie zázraky život zjavenia

Politické zriadenie, ktoré sa štyri roky usilovalo poraziť rozvrat zvaný prezident Donald Trump, sa snáži vrátiť k stavu pred rokom 2016! Ale po roku 2020 to už nebude možné! Medzi COVID pandémiou a reakciou vlády na ňu, ohnivými, ale väčšinou mierovými rasovými nepokojmi, ale aj kontroverznými prezidentskými voľbami mohli udalosti minulého roka navždy zmeniť americkú politiku – aj samotnú krajinu!

Len málokto si teraz pamätá, že najvyšším januárovým príbehom bola Donalda Trumpova obžaloba v Snemovni reprezentantov ovládaných demokratmi, ktoré predvídateľne zlyhali v Senáte aj s republikánskou väčšinou. Donald Trump do niekoľkých dní zakáže cestovanie z Číny kvôli správam o nebezpečnom novom respiračnom víruse a ľudia, ktorí vyzvali všetkých, aby sa hrnuli do čínskej štvrte, ho označili za rasistu.

Keď sa vírus aj tak dostal do USA, naratív sa rýchlo posunul. Rovnaké médiá, ktoré už roky označovali Trumpa za rádového diktátora, nariekali, že odmietol byť dostatočne diktátorským tým, že odmietol aj celonárodné blokovanie. Jeho demokratickí kritici reagovali uvalením tvrdých blokád na americké štáty, ktoré majú pod kontrolou a zároveň sa vyňali z ich vlastných pravidiel a ignorovali USA Konštitúciu!