Založ si blog

Čína hrozí zničením amerického dolára!

V súvislosti s prísľubom Fedu z 23. marca, že bude stále tlačiť peniaze bez obmedzenia, aby sa vraj zachránila americká ekonomika, zmenila Čína svoju politiku dovozu priemyselných materiálov na agresívnejší postoj. Pri skúmaní odôvodnenia tohto kroku tento článok dospieva k záveru, že i keď za tým asi existujú rozumné geopolitické dôvody, monetárnym účinkom bude zníženie kúpnej sily dolára, čo sa už deje!

V poslednej dobe sa objavila skrytá hrozba, že Čína by mohla vypredať všetky svoje americké dlhopisy štátnej pokladnice a agentúry, ak sa vzťahy skutočne s Amerikou ešte zhoršia. Zdá sa však, že to je krytie pre Čínu, aby agresívnejšie znižovala svoje vystavenie sa doláru. Dôsledky sú prvou hrozbou pre politiku Fedu pri eskalácii monetárnej politiky pri zachovaní postavenia dolára na zahraničných burzách.

3. septembra uverejnil Čínsky štátny časopis Global Times, ktorý vystupuje ako ústny prejav Čínskej vlády, úvodný článok s varovaním, že ‚Čína za normálnych okolností postupne zníži držbu amerického dlhu na asi 800 miliárd dolárov. Ale Čína by samozrejme mohla predať všetky svoje americké dlhopisy v extrémnom prípade, ako je vojenský konflikt‘, uviedol profesor financií a ekonomiky Xi Junyang na Šanghajskej univerzite, podľa Global Times vo štvrtok.

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

MSMK: Prekonanie tragédie geopolitiky!

14.04.2024

Medzinárodné stretnutie mierovej koalície s témou: Prekonanie celej tragédie geopolitiky na svojom 45. zasadnutí v 2024, vzhľadom na neistý stav svetových záležitostí je pozoruhodné, no má i kľúčový úspech! Hlavnou témou stretnutia bolo, prečo je nová paradigma mieru prostredníctvom rozvoja! A jediným prostriedkom na vyriešenie veľkých geopolitických bodov, ktoré by [...]

Čína protestovala proti USA a Japonsku!

13.04.2024

Čínske ministerstvo zahraničných vecí reagovalo na vyhlásenie spoločných lídrov Spojených štátov a Japonska vydané po rokovaniach podaním vážnych demaršov – oficiálnych protestov – obom krajinám, tak oznámila na dnešnom brífingu tlačová hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí M Ning.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,292
Celková čítanosť: 3317752x
Priemerná čítanosť článkov: 2568x

Autor blogu

Kategórie